Hlavní obsah

Kralupští mají do konce června kondiční plavání po ránu zdarma

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupská sportovní, jež spravuje většinu kralupských sportovišť včetně letního koupaliště, se opět rozhodla podpořit ranní kondiční plavání, a proto je v Kralupech do konce letošního měsíce června od čtvrt na sedm až do osmé hodiny ranní kondiční plavání na zkoušku zcela zdarma.

Foto: Martin Tlustý

Prázdná kralupská padesátka se vždy po ránu od pondělí do pátku těší na své kondiční plavce.

Článek

Každé pondělí až pátek je třeba nejpozději po sedmé hodině vstoupit do bazénu. Zde se mohou kondiční plavci v takřka prázdném velkém bazénu věnovat obvyklým disciplínám dle libosti, avšak nejpozději k osmé hodině dopolední musí všichni kondiční plavci velký bazén, respektive celý areál kralupského koupaliště, vždy definitivně opustit. Během sobot a nedělí se ranní kondiční plavání neprovozuje.

Na všechny dohlíží kvalifikovaný plavčík nebo plavčice. Během rána probíhají na ostatních bazénech a dalších zařízeních koupaliště čistící a údržbářské práce, což může zapříčinit případná menší přístupová omezení k velkému bazénu. Kondičně plavat přicházejí studenti i veteráni. Ráno má tu výhodu, že velký bazén je takřka prázdný a plavci nemusí obeplouvat v bazénu jinak mnohdy postávající osoby.

Hned na počátku června jsme ve velkém bazénu po sedmé hodině napočítali šestnáct plavců a plavkyň. Podle slov většiny z nich si takto udržují svoji kondici již dlouhodobě. Mnozí jsou též členy místního plaveckého oddílu a klidné ráno jim maximálně vyhovuje. Studentům jde po ranní rozplavbě prý učení lépe do hlavy, manažeři si zase před horkým a povětšinou hektickým dnem u počítačů nebo notebooků rozhýbají své ztuhlé svaly.

Během července a srpna 2019 se bude v Kralupech ve všedních dnech na letním koupališti nadále po ránu kondičně stále plavat, avšak již za poplatek 30,- Kč. Platit se již tradičně bude přímo u bazénu.

Více informací o kralupském letním koupališti zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám