Hlavní obsah

Královské město nad Otavou nakrátko zaplaví Vltava

Novinky, Petr Hejna

Oním městem je jihočeský Písek, založený králem železným a zlatým, tedy Přemyslem Otakarem II., i když zmiňován v této souvislosti je i jeho otec Václav I. A jak je možné, že k vodám zlatonosné Otavy se přiblíží u Zvíkova se s ní stékající Vltava? Toť prosté, 11. října vystoupí zde totiž kapela daného jména.

Foto: archiv
Článek

Představovat Vltavu hudebním fanouškům asi není až tak nutné, ale není od věci zmínit její obnovení aktivní činnosti v roce 2010 po jejím ukončení roku 2003. Zásadní postavou pak je Robert Nebřenský, krom aktivního působení v kapela jako skladatel, textař, kytarista a zpěvák, také coby herec z divadla Sklep, nebo filmů jako například Mazaný Filip nebo Tobruk.

Tuto hudební lahůdku by si neměl nechat uniknout nikdo z příznivců originální domácí rockové tvorby, v případě Vltavy spojené s lehkou hravostí, instrumentální zralostí, občasnou nadsázkou a humorem.

Vltava se představí s programem Náklad štěstí, s kterým je na turné u příležitosti vydání stejnojmenného reedičního boxu všech sedmi řadových CD skupiny a novinkového alba raritních, dosud neznámých nahrávek Diamantové boty ve dvířkách kamen.

Pro osvěžení tápajícím VIDEO - Vltava na ČT Art: Marx Engels Beatles * Do krajiny vodový

Koncert začíná ve 20:30 na známé adrese Divadla Pod čarou - Tyršova 28.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám