Hlavní obsah

Královéhradecký kraj a Krajská hospodářská komora poděkovala náchodské střední škole

Novinky, Jana Melicharová

Střední odborná škola sociální a zdravotnická – Evangelická akademie z Náchoda získala poděkování a nominaci na ocenění Škola firmě 2017.

Foto: Jana Melicharová

Odborná učebna budoucích zdravotnických asistentů

Článek

První listopadový pátek převzal ředitel SOŠ sociální a zdravotnické – Evangelické akademie z Náchoda Mgr. David Hanuš poděkování od Královéhradeckého kraje a Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje za příkladnou přípravu žáků na budoucí povolání a za spolupráci se zaměstnavateli. Zároveň s poděkováním a dalšími sedmnácti středními školami v kraji byla škola nominována na ocenění Škola firmě 2017.

„Za nominaci a skvělou spolupráci děkujeme Královéhradeckému zdravotnickému holdingu a. s., zejména pak všem spolupracovníkům z Náchodské nemocnice a. s.,” poděkoval ředitel školy Mgr. David Hanuš.

„Toto ocenění je pro nás velkým povzbuzením do další činnosti, ale zároveň nás zavazuje ještě k lepší a zodpovědnější práci. Vždyť zdravotnických pracovníků je na našem trhu práce velký nedostatek. A tak ještě letos 18. prosince převezmou závěrečná osvědčení první absolventi akreditovaného vzdělávacího kurzu Sanitář. Budoucí ošetřovatele již máme ve druhém ročníku a od září příštího roku otevíráme nový studijní obor Zdravotnický asistent. A to vše ve spolupráci s náchodskou nemocnicí,” dodal D. Hanuš.

A v čem je tento obor pro náchodskou „zdrávku“, jak ji lidé v Náchodě a okolí znají, nový? Je to první studijní zdravotnický obor zakončený maturitní zkouškou v historii této školy. Z absolventů tohoto oboru budou budoucí střední zdravotničtí pracovníci, kteří budou poskytovat komplexní ošetřovatelskou péči v rozsahu své odborné způsobilosti v oblasti preventivní, léčebné, rehabilitační, neodkladné, diagnostické péče o děti a dospělé.

Absolvent se uplatní ve všech zdravotnických zařízeních lůžkového i ambulantního typu, např. na různých odděleních nemocnic, na poliklinikách, v lékařských nebo ošetřovatelských centrech, v ordinacích praktických nebo odborných lékařů, v domácí péči i zařízeních sociální péče.

A tak se tato malá náchodská škola těší na další roky naplněné jen a jen zodpovědnou prací a na to, jak se právoplatně začlení mezi náchodské školy mnohem zvučnějších jmen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám