Hlavní obsah

Krajská knihovna ve Zlíně obnovuje provoz, půjčovat knihy začne 4. května

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně postupně obnovuje svůj provoz. Od pondělí 27. dubna je možné v běžné provozní době v přízemí ústřední budovy vracet knihy a jiné vypůjčené dokumenty v samoobslužném automatu.

Foto: Magistrát města Zlína

Článek

Půjčování knih a další služby, jejichž rozsah bude upřesněn, knihovna nabídne od pondělí 4. května.

„Máme radost, že můžeme otevřít knihovnu, chceme ji však otevřít bezpečně a pokud možno natrvalo. Připravujeme proto jednotlivé provozy postupně, zajišťujeme obtížně dostupné ochranné prostředky a vracíme knihovnu zpět z nouzového stavu do běžného režimu. Nejde to však ze dne na den, jsme velká knihovna, proto prosím čtenáře o trpělivost a pochopení,“ uvedl ředitel knihovny Jan Kaňka.

V první fázi budou mít uživatelé knihovny možnost od pondělí 27. dubna vracet vypůjčené dokumenty v Ústřední knihovně (Vavrečkova 7040, budova 15) prostřednictvím samoobslužného automatu. Nicméně systém upomínání zůstává nadále pozastaven a čtenáři se nemusí obávat žádných sankčních poplatků.

Od pondělí 4. května bude spuštěna možnost výpůjček knih, a to zpočátku na základě objednávky či rezervace z katalogu.

Podle dalšího vývoje bude knihovna postupně nabízet další služby, jako je volný výběr v jednotlivých odděleních, obvodních knihovnách a pobočkách. V posledním kroku přijdou na řadu prezenční a pobytové služby – čtení denního tisku a časopisů, studium a relaxace v knihovně, používání počítačů a dětské koutky.

Pořádání akcí pro veřejnost bude obnoveno v závislosti na usneseních vlády omezujících kulturní a vzdělávací aktivity.

Reklama

Výběr článků

Načítám