Hlavní obsah

Kouzelník Jiří Hadaš vyčaroval pro Pomozte dětem již skoro sto padesát tisíc korun

Novinky, Kateřina Martykánová

Jiří Hadaš se již poosmé stal oficiálním spojencem jubilejního dvacátého ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem, který každoročně vyhlašuje Nadace rozvoje občanské společnosti a Česká televize. Jeho autorský projekt s názvem Kouzelný karneval přinesl letos „Kuřeti“ částku 18 202 korun.

Foto: Jiří Hadaš
Článek

„V letošním roce jsem si říkal, že bychom mohli pokořit částku sto padesáti tisíc. To se nám bohužel nepodařilo. Ale již nyní vím, že se nám to na sto procent podaří příští rok v rámci dalšího turné Kouzelného karnevalu.“ Během zimního turné po českých a moravských městech tak společně s malými kamarády a jejich rodiči vybrali do zapečetěné pokladničky 18 202 Kč.

Rozpečetění pokladničky se letos neodehrálo v Uherském Hradišti, ale přímo v Praze pod kontrolou samotného Kuřete a zaměstnanců NROS. „Škoda, že jsem nemohl být přímo u rozpečetění pokladničky, kdybych tam byl, tak jsem těch třináct set korun ještě do pokladničky vyčaroval, abychom tu hranici sto padesáti tisíc prolomili,“ s úsměvem na rtech doplňuje Hadaš.

Za dosavadní pětiletou spolupráci se mu na konto nadace podařilo přispět celkovou částkou 148 635 Kč. „Chtěl bych všem, kteří nám pomohli a přispěli do sbírkové kasičky, moc poděkovat,“ připomněl Jiří Hadaš.

Pro rok 2018 si Jirka Hadaš připravil pro své malé kamarády autorský animační pořad LETEM SVĚTEM… aneb Cesta kolem světa za 120 minut. Jedná se o zábavný animační pořad z produkce Kouzelného karnevalu, který je připraven tradičně na začátku nového roku nejen pro karnevalovou sezónu, ale následně pak dále na všechny akce pro děti a jejich rodiče během celého kalendářního roku.

Tentokrát se Jirka Hadaš stává pilotem a společně s malými kamarády proletí celý svět. A určitě si u toho společně užijí mnoho legrace. Ve Skotsku loví Lochnesskou příšeru, v Austrálii si zazávodí s klokany, v Itálii pečou pizzu, v dalších zemích se naučí zábavné tanečky a v Las Vegas zhlédnou originální kouzelnickou show.

POMOZTE DĚTEM je sbírka, kterou společně organizují od roku 1998 Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti. Hlavním cílem POMOZTE DĚTEM je umožnit přímou a účinnou pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let v celé České republice. Při posuzování projektů je kladen důraz především na podporu zvyšování kvality života dětí, vytváření rovných příležitostí pro všechny děti a různé skupiny populace a podporu práv dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí. Peníze jsou distribuovány do všech regionů ČR.

Za dobu své existence si mezi občany ČR sbírka získala velkou důvěru. Nemalou měrou k tomu přispívá transparentní způsob prezentace využití vybraných finančních prostředků. Česká televize pravidelně seznamuje veřejnost prostřednictvím krátkých dokumentů s konkrétními podpořenými projekty. Od roku 2002 jsou dokumenty pravidelně uváděny premiérově na ČT1 v samostatném cyklu nazvaném „Kde peníze pomáhají“.

Reklama

Výběr článků

Načítám