Hlavní obsah

Koupaliště u Mariánských Lázní má nádherně čistou vodu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá čistá a poměrně teplá voda, 22 stupňů, téměř žádní lidé. Tak to vypadalo včera na koupališti Lido v Mariánských Lázních, městské části Hamerníky. Upravená písečná pláž, stánek s občerstvením, tradiční nabídka uzenin a nápojů a zmrzliny. Dobře se tu sedí a relaxuje, stánek je ve stínu.

Foto: Vratislav Konečný

Místo dokonalého relaxu

Článek

Možnost půjčení plavidel, i hraček pro děti. Skluzavka je přímo na pobřežním pískovišti, droboť se tu vyřádí. Můžete se tu ubytovat. Jen toalety jsou od hlavní brány trochu daleko.

Koupaliště uprostřed lesů na Velkém Hamernickém rybníku zbudoval v roce 1932 průkopník letecké dopravy v Mariánských Lázních Julius Agri. Na pláži vystavoval i své letadlo. Vytvořil pro návštěvníky zázemí, včetně restauračního zařízení a atrakcí pro děti. Areál do nynější podoby přebudovali v 70. letech minulého století. Ve vodách se nesmí lovit, pořádek pod hladinou udržují dravé ryby.

Minimum návštěvníků bylo prý způsobeno studenou vlnou. Lidé jsou zhýčkaní, při „přestřicítkách” bylo plno. Třiadvacet je pro mnohé zima, tím lépe pro ty, kteří přišli.

Řada místních má permanentky a tráví tu v lese u vody volný čas.

A pokud se nudíte, je možnost se opalovat jen tak v části, která je zatravněná a skrytá pohledům čumilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám