Hlavní obsah

Kostel sv. Vavřince v Klatovech hostí česko-německou výstavu Společné cesty

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po sedmé hostí kostel sv. Vavřince v Klatovech česko-německou výstavu s názvem Společné cesty 7. Expozici připravilo město Klatovy společně s galerií Klatovy/Klenová a potrvá do 4. srpna.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Zprava Ing. Hana Kristová, Elisabeth Vogl, Ing. Alena Kunešová, Mgr. Rudolf Salvetr - starosta Klatov a Franz Xaver Steininger - strosta Zwieselu

Článek

„Když se nacházíme v těchto prostorách, tak bychom společných cest našli vícero. Kostel sv. Vavřince je jedna z prvních památek, která byla po změně režimu opravena péčí města. Myslím, že tato společná cesta mezi církví a městem Klatovy pokračuje i nadále; budiž tomu nejlepším důkazem jezuitský kostel a jeho probíhající rozsáhlá rekonstrukce,” řekl během zahájení starosta Klatov Rudolf Salvetr.

V kostele sv. Vavřince letos vystavují absolventi AVU Alena Anderlová a Zuzana Kantová, Miroslav Šisler a Martin Mrkva. Pražskou UMPRUM zastupují Eva Červená a Petr Krátký. Dalšími umělci jsou Petr Štěpánek, který se věnuje grafice, malbě a fotografii. Jarmila Štěpánková a Zdeňka Hranáčová jsou výtvarnice, které učí na ZUŠ v Klatovech.

Dále se zde prezentují Ladislav Sýkora, Gustav Fifka, Tomáš Hauser, Vladimír Arnošt, Jaroslav Macek, Josef Pospíchal, Miloslav Čelakovský, Martin Kaiser a sochař Václav Fiala.

Za německou stranu byla v letošním roce díla vybrána kurátorkou Waldmusea ve Zwieselu Elisabeth Voglová. Představená kolekce skleněných objektů výrazně doplnily obrazy, grafiku a sochy klatovských a šumavských autorů, vybraných kurátorským týmem Galerie Klatovy/Klenová.

Zúčastnění umělci za německou stranu jsou: Alexandra Gehrová, Alexandra Geyermannová, Günther Joachimsthaler, Josef Krottenthaler, Veronika Schagemannová, Chrisch Christian Schmidt, Josef Schmidt, Alois Wudy, Hans Wudy, a Glasfachschule Zwiesel – Schülerarbeiten.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám