Hlavní obsah

Kostel sv. Vavřince v Klatovech bude hostit výstavu umělců spjatých s klatovským regionem

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společné cesty 8 - tak se jmenuje výstava děl výtvarných umělců klatovského regionu a Pošumaví, kterou již po osmé připravilo Město Klatovy ve spolupráci s Galerií Klatovy / Klenová. Slavnostní vernisáž proběhne ve čtvrtek 25. června v 18 hodin.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Ilustrační foto z loňské výstavy SPOLEČNÉ CESTY 7

Článek

Byť se letošní ročník musel oproti předchozím obejít bez účasti bavorských umělců, společenství profesionálů a amatérů, akademiků i autodidaktů pod klenbou klatovského kostela sv. Vavřince svědčí o síle umění spojovat žánry, přístupy, média a vypovídat o současném světě a člověku.

Na výstavě se představí celkem dvacet umělců z klatovského regionu: Alena Anderlová, Vladimír Arnošt, Ondřej Basjuk, Miloslav Čelakovský, Eva Červená, Gustav Fifka, Tomáš Hauser, Zdeňka Hranáčová, Martin Kaiser, Zuzana Kantová, Petr Krátký, Jaroslav Macek, Martin Mrkva, Jaroslava Papežová, Václav Sika, Ladislav Sýkora, Šimon Sýkora, Miroslav Šisler, Petr Štěpánek a Jarmila Štěpánková.

Výstava Společné cesty bude v kostele sv. Vavřince (Plánická ul. 174) k vidění od 26. června do 26. července. Otevřeno: úterý - neděle 10.00 - 12.00, 13.00 - 17.00 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám