Hlavní obsah

Košařův memoriál již po pětašedesáté nabídl klání plavců v prsařském trojboji

Novinky, Luboš Ibrmajer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SK Radbuza Plzeň pořádala v bazénu v Kozinově ulici v sobotu 25. března jedinečné a tradiční závody: 65. ročník Košařova memoriálu v prsařském trojboji se štafetami. Závody zahájili místostarosta městského obvodu Plzeň 3 Mgr. David Procházka a Lenka Kohoutová, prezident SK Radbuza.

Foto: Luboš Ibrmajer

Lenka Kohoutová, Luboš Ibrmajer, Markéta Šímová, Tereza Polcarová, Štěpán Hengerič, Kristián Balon, Mgr. Radoslav Škarda

Článek

Medailovou radost pro domácí SK Radbuza zajistila štafeta: Matěj Franěk, Václav Čermák, Vladislav Veliký a Vojtěch Kokoška získali bronzové medaile, lepší byli kluci PK Slávia VŠ Plzeň (SlPl) – první bylo družstvo B a druhý byl team A.

Kategorii mužů ovládl Štěpán Hengerič (SlPl) se ziskem 1766 bodů. Nejrychlejší byl na trati 100 m, druhý byl při dvoustovce, kdy ho předstihl jeho oddílový kolega Martin Hrabačka (1765 bodů), který se celkově umístil na 2. místě. Čtvrtý z padesátky, dvakrát třetí ze stovky a dvoustovky byl Václav Hájek z USK Praha - celkově 3. místo (1700 bodů). Nejlepším z SK Radbuza (RPl) se celkovým 8. místem blýskl Václav Čermák (1457 bodů).

Držitelkou pohárů se stala mezi ženami Tereza Polcarová (SlPl) se celkovým počtem 1666 bodů před Laurou Horkayovou z plaveckého klubu Delfín Pelhřimov (1621 bodů). Tereza byla jasnou vítězkou stometrové a dvojnásobné distance, třetí místo jí patřilo ve sprintu, ve kterém byla nejlepší Laura. Trojbojem procházela přes druhé místo z nejkratší trati a dvě třetí místa v ostatních disciplínách Alena Hampejsová (SlPl), což pro ni znamenalo celkově bronzovou příčku na stupních vítězů s celkovými 1518 body. Kvalitní časy zaplavala i „Radbuzačka“ Anna Rašková, 1224 bodů stačilo na 8. místo.

Žákovské kategorii do 14 let kraloval Kristián Balon z SK Žatec (1319 bodů), před jeho výkony se musel sklonit druhý Jan Lizec ze Spartaku Hořovice (1222 bodů) a plavec z plzeňské Slávie Tomáš Chocholatý (1177 bodů). Z domácích řad byl nejlepší, výrazně mladší Dominik Suchý (RPl), který svými výkony posbíral 598 bodů a ve svém ročníku narození 2007 se tak umístil nejvýše.

Dvě prvenství na 50 m a 100 m, druhé místo z nejdelšího úseku závodů stačili k vítězství v memoriálu Markétě Šímové (SlPl), kterou jen jednou porazila (na zmiňované trati 200 m prsa) její oddílová kolegyně Michaela Maříková a s dvěma druhými místy z dalších disciplín to bylo v celkovém účtování stříbrné místo na stupních vítězů (1408 bodů). Pro bronzovou medaili si do Plzně přijela Lucie Hořejší z TJ Klatovy (1316 bodů). Srdnatě bojovala i Adéla Kočandrlová (RPl) a vyplavala si 1098 bodů.

Posledním závodem byla štafeta žen 4 x 50 m prsa. Zlaté medaile obdržela děvčata z PK Slavia VŠ Plzeň, stříbrné medaile si vyplavaly slečny z TJ Klatovy a bronzové si na krk zasloužili pověsit holky Blovská, Heltová, Rozhoňová a Hampejsová, které vytvořily smíšené družstvo.

Děkujeme MO Plzeň 3 za podporu těchto závodů a 1. místostarostovi MO Plzeň 3, Mgr. Radoslavovi Škardovi, za osobní předání pohárů a medailí.

Závod je pořádán na počest předválečného člena Antonína Košaře, který byl hlavně přeborníkem prsařských disciplín. Výkony jsou bodovány podle tabulek ČSPS a vítězí soutěžící s nejvyšším bodovým součtem. Startovalo 152 účastníků z 16 plaveckých klubů z celé ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám