Hlavní obsah

Korunovaci princezen a pasování rytířů zažijí návštěvníci hradu Zvířetice

Novinky, Monika Čapková

V sobotu 21. září opět ožije hrad Zvířetice u Bakova nad Jizerou na Mladoboleslavsku. Připraven je program pro děti i dospělé.

Foto: Petr Prokorát
Článek

V sobotu od 14 hodin soubor Furiant ve spolupráci s městem Bakov nad Jizerou, obcí baráčníků Malá Bělá a pod záštitou Jana Hamáčka a Karla Horčičky přivítá v gotických kostýmech na hradě Zvířetice všechny návštěvníky bez rozdílu věku.

Pro děti je tentokrát připraveno putování z pohádky do pohádky, kdy kluci budou řešit úkoly hodné udatných hrdinů a dívky zase úkoly hodné budoucích královen. Odměnou jim budou sladkosti.

Po okružní jízdě pohádkami čeká na děti pasování na rytíře a korunovace princezen. Dojde i na slosování soutěžních kartiček, kdy ceny budou stylově historické. Každý si ale odnese z hradu něco typického pro toto kouzelné místo.

Všechny pak během odpoledne dobře pobaví tanečním uměním skupina Villanella a o pravé rytířské souboje se postará skupina šermířů s názvem Fratres in armis. Připraveno bude i dobové občerstvení v rámci středověké hostiny.

Pořadatelé se večer pokusí nasvítit hrad, uvnitř loučemi, z venku pak světly. Nenechte si proto tuto jedinečnou podívanou ujít. Možná večer přijde i Bílá paní či dobrý duch hradu, který má neopakovatelnou atmosféru. Vstupné na akci je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám