Hlavní obsah

Korfbalový start nabídl reprízu finále, polskou premiéru i nepříjemná zranění

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod, Kolín a brněnská rezerva. To jsou celky, kterým nejlépe vyšel start do nové sezóny nejvyšší druhé korfbalové soutěže. Všechny tři celky (v případě Brna ještě není dořešený zápas se Znojmem) vyhrály oba své duely a po prvním kole okupují čelo devítičlenné tabulky.

Foto: Jan Pařík

Brněnská rezerva na úvod první ligy dvakrát zvítězila.

Článek

Hned úvodní kolo vidělo i reprízu posledního finále a také tentokrát byl úspěšnější Kolín, který prostějovské béčko přehrál 16:11. Svěží vítr pak představovaly úvodní dva zápasy polské Vratislavi, která letos změří síly s týmy českého druhého sledu. I když Poláci obě utkání prohráli, ukázali, že v české první lize určitě do počtu nebudou.

Kaňku na vydařeném startu sezóny pak jsou dvě vážná zranění korfbalových matadorů. Dlouho si svoji oblíbenou hru nezahrají táborský Daniel Valeš, jenž si vážně poranil rameno, a Jiří Podzemský ze Znojma, který má nejspíš přetržené postranní vazy.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Hned první kolo proti sobě svedlo dva kohouty, kteří spolu bojovali v posledním nervy drásajícím finále.

Na jaře byl v Brně úspěšnější Kolín, který prvoligový titul slavil až díky koši ve druhém prodloužení a také nyní prostějovskou rezervu předčil. Vypjatá finálová atmosféra se však do startu nové sezony nepřenesla a utkání proběhlo bez zbytečných emocí.

Prostějov SK RG "B" - Šenov KC-ZŠ 14:8

Kolín VKC - Šenov KC-ZŠ 16:8

Prostějov SK RG "B" - Kolín VKC 11:16

Kateřina Zelinková (hráčka, Prostějov): „V prvním duelu se Šenovem jsme se drželi víc taktiky, kterou jsme si stanovili před utkáním. Víc jsme se i hýbali. Rozhodně však nešlo o lehký zápas, soupeř se nás dlouho držel. Proti Kolínu nám pak trochu v závěru chyběly síly. V poločase jsme hráli vyrovnaně, jenže ve třetí čtvrtině jsme dali jen jeden koš.“

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

Náchodu první kolo vyšlo. Nedal šanci jak Táboru, tak Novému Lískovci a ukázal, že letos má vysoké ambice. Nový Lískovec sice oba zápasy prohrál, v jeho hře i při pohledu na výsledky však lze vyčíst oproti minulým sezonám stoupající tendence.

Tábor KC SPŠS - SK Plhov Náchod 10:23

Brno KK Nový Lískovec - SK Plhov Náchod 8:17

Tábor KC SPŠS - Brno KK Nový Lískovec 22:19

David Šteger (hráč, Tábor): „V prvním prohraném zápase s Náchodem nás hodně poznamenal fakt, že jsme nastoupili jen v sedmi lidech. Dva hráči se nám bohužel zasekli v zácpě na dálnici. Kaňku představuje Danovo zranění. Je nás málo a teď máme zas o hráče míň, protože si těžko do konce roku zahraje.“

MINITURNAJ VE ZNOJMĚ

Ve Znojmě byli všichni zvědaví na polský tým z Vratislavi, který požádal Český korfbalový svaz, zda může v České republice absolvovat celou sezónu. Nováček ukázal, že bude příjemným zpestřením zaběhlých pořádků.

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Brno KK "B" 8:10 (zápas v 35. minutě ukončen)

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Brno KK "B" 12:17

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 24:23

Ondřej Fridrich (hráč, Brno B): „Se Znojmem to bylo v prvním zápase vyrovnané. Dělaly nám problémy jejich dlouhé útoky, které jsme jim umožnily doskokem. Dali jsme si na to víc pozor až ve druhé půli a bylo to lepší.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám