Hlavní obsah

Korfbalový mistr letos poprvé vyzrál na Brno, Znojmo premiérově vyhrálo oba zápasy

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obou dvojzápasech se odehrálo jedno velké letošní poprvé. V osmém kole korfbalové extraligy totiž České Budějovice v aktuálním ročníku premiérově porazily na šestý pokus Brno, Znojmo zase poprvé opanovalo oba duely, když dvakrát uspělo proti Prostějovu.

Foto: Regionální týdeník Znojemsko

Znojmo (v modročerném) dvakrát porazilo Prostějov

Článek

Osmé dějství zároveň opět přiblížilo složení finálového zápasu a boje o třetí místo. Brno s Českými Budějovicemi se totiž v tabulce oběma pronásledovatelům opět vzdálily a nejspíš si to na konci dubna rozdají o titul.

DVOJZÁPAS V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

Kdyby se nepočítal první poločas úvodního klání, připíšou si dvě výhry. Českým Budějovicím však nástup do prvního zápasu s Brnem nevyšel a i přes zlepšení ve druhé části hry prohrály 17:19. Ve druhém utkání ovšem domácí celek pokračoval v nastoleném rytmu a úhlavního soka porazil 24:18.

„Zjednodušili jsme hru, začali jsme si mnohem líp připravovat střelecké situace,“ hledal českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí důvody zlepšení.

Brňané se na jihu Čech museli obejít bez několika opor. Vedle dlouhodobě zraněného Ivana Vávry postrádali i Jana Šedého, který si poranil kotník v závěru úspěšného Europa Shieldu, a Vendulu Jemelíkovou.

„Honzy je škoda, protože hrál v poslední době ve výborné formě. V Portugalsku měl smůlu. Na to se však nemůžeme vymlouvat. Každá prohra mrzí, ale nic velkého z ní neděláme. Kvůli slabému doskoku jsme měli většinou jen jednu střelu,“ shrnul brněnský hráč Martin Skála.

Ve druhém duelu střelecky explodoval domácí Jakub Bláha, jenž se trefil hned jedenáctkrát. Vedle střeleckého představení českobudějovické opory to na palubovce tradičně jiskřilo. Diváci mohli vidět řadu tvrdých soubojů.

„Proti Brnu je to vždy vyhecované. Oba týmy předvádějí fyzický korfbal, hraje se hodně do těla. V soubojích však nejsou žádné nefér úmysly,“ řekl Krejčí.

České Budějovice KCC Sokol - Brno KK   17:19

České Budějovice KCC Sokol - Brno KK   24:18

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Konečně jim vyšla obě utkání. Znojemští Modří Sloni doma porazili Prostějov 20:18 a 22:18 a v tabulce ho opět poslali pod sebe na čtvrté místo. „Velká spokojenost. Dali jsme si cíl, že dokonce sezony chceme vyhrát všechny zápasy a zatím nám to vychází,“ usmíval se znojemský hrající kouč Jiří Podzemský.

První klání nabídlo velmi napínavou podívanou. Domácí nejdřív prohrávali, pak soupeře dotáhli a hlavně jim vyšla koncovka, ve které triumfovali o dva koše. „Se Znojmem hrajeme vždy velmi vyrovnaně. První duel byl urputný z obou stran,“ hodnotil prostějovský trenér David Konečný.

Druhé střetnutí už si Znojemští pohlídali. Soupeři utekli hned na začátku a i přes prostějovské zlepšení ho dovedli s přehledem do vítězného konce. „Nezvládli jsme začátek utkání, ležela na nás trochu deka. I když jsme se pak dostali na dostřel jednoho koše, Znojmo bylo opět šťastnější. Fakt, že nás Znojmo předskočilo v tabulce, příliš neřeším. Spíš jsem zklamaný z proher. Definitivně se asi rozhodlo, že o zlato si to rozdají Brno s Budějovicemi a my se Znojmem se porveme o bronz,“ uvedl Konečný.

Znojmo – Prostějov   20:18

Znojmo – Prostějov   22:18

TABULKA

1. Brno 25 bodů

2. České Budějovice 16

3. Prostějov  8

4. Znojmo  7

Reklama

Výběr článků

Načítám