Hlavní obsah

Korfbaloví starší žáci Českých Budějovic si definitivně pojistili vyšší nadstavbovou skupinu

Novinky, Jan Pařík

Složení dvou nadstavbových skupin je již jasné, v posledním kole základní části nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků půjde už jen o kosmetické úpravy. Vedle už dřív jistých Brna a Prostějova si v nedělním devátém kole definitivně zajistili účast ve vyšší nadstavbové skupině České Budějovice.

Foto: Jan Pařík

Kutná Hora v domácím turnaji vyhrála jednou ze tří pokusů.

Článek

České Budějovice všechny tři své zápasy v Kutné Hoře vyhrály a získaly plný počet šesti bodů.

Nejdramatičtější duel nedělního kola se odehrál mezi právě aktuálně třetími Českými Budějovicemi a druhým Prostějovem. Jihočeši ve vyrovnaném utkání museli pro výhru 11:9 vytasit všechny své zbraně. Třemi výhrami se České Budějovice dotáhly na Prostějov na dohled čtyř bodů a poslední kolo základní části, kde všechny celky soutěže čekají ještě dva duely, slibuje zajímavou podívanou. O nic zásadního již však nepůjde, v nadstavbě se pojede od nuly.

Napínavé určitě budou i boje v horší polovině tabulky. O čtvrté místo, které znamená utkání o bronzové medaile, svedou bitvu Náchod, Kutná Hora a Znojmo. Všechny tři celky dělí v tabulce jen bod a poslední kolo základní části napoví, v jakém rozpoložení se jednotlivé týmy nacházejí před rozhodující fází soutěže.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „Do Kutné Hory jsem vinou nemoci necestoval, zastoupil mě Ivo Kracík. Nenastoupili jsme v nejsilnější sestavě a s Prostějovem a domácím týmem jsme svedli vyrovnaná utkání s dobrým koncem pro nás. Vyšší nadstavbu máme jistou, poslední kolo základní části pojmeme spíš jako přípravu na další zápolení. Poté chceme skončit do druhého místa a zabojovat tak o finále. Na Brno i Prostějov si docela věříme, oba soky jsme už porazili a snad se nám to povede znovu.”

Vojtěch Ošťádal (hráč, Prostějov): „Vyhráli jsme s Kutnou Horou i Znojmem, o úspěch nad Českými Budějovicemi nás připravilo neproměňování šancí. Zmařili jsme třeba dvě penalty, což pro nás znamenalo minus dva koše. Soupeř byl naopak dost produktivní. S Prostějovem se porveme o druhé místo a očekávám hodně napínavé a vyrovnané zápasy.“

Miloslava Mensová (trenérka, Kutná Hora): „V zápase s Českými Budějovicemi padlo hrozně málo košů. Čekala bych, že za čtyřicet minut dáme víc jak čtyři koše. Na obou stranách dominovala obrana, my jsme bohužel dost kazili a ztráceli jsme hodně míčů. Znojmo pro nás byl hratelnější soupeř. Vytvořili jsme si mnohem víc střeleckých pozic a zaslouženě vyhráli. S Prostějovem jsme svedli vyrovnanou bitvu, bohužel nám na konci došly fyzické síly a prohráli jsme.“

Kutná Hora SK Respo U16 - České Budějovice KCC Sokol U16   4:6

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Prostějov SK RG U16   7:16

Kutná Hora SK Respo U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16   8:5

České Budějovice KCC Sokol U16 - Prostějov SK RG U16   11:9

České Budějovice KCC Sokol U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16   18:8

Prostějov SK RG U16 - Kutná Hora SK Respo U16   13:10

Tabulka po 9. kole:

1. Brno                 34 bodů

2. Prostějov          24

3. Č. Budějovice   20

4. Náchod            11

5. Kutná Hora      10

6. Znojmo              9

Reklama

Výběr článků

Načítám