Hlavní obsah

Korfbalové České Budějovice si finále pojistily jednou výhrou v Prostějově

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jasno. Korfbalová extraliga zažije počtvrté v řadě totožné finále v podobě souboje Českých Budějovic a Brna. Rozhodla o tom nedělní dohrávka sedmého kola nejvyšší soutěže právě mezi jihočeským týmem a Prostějovem.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku) vzal Českým Budějovicím jeden zápas.

Článek

České Budějovice sice první duel prohrály 13:18, ve druhém však zabraly, zvítězily 25:20 a přidaly kýžené dva body do tabulky. „Chtěli jsme hlavně hrát pěkný korfbal, což se v prvním zápase moc nepodařilo. Třináct bodů je tragédie. Ve druhém už to vyšlo, což je dobré,“ řekl českobudějovický trenér Ivo Kracík.

Všechny čtyři extraligové celky čeká ještě poslední kolo, třetí Znojmo však už na druhé Budějovice ztrácí nedostižných pět bodů. „Nešlo až tolik o body. Možná by se totiž stejně v náš prospěch kontumoval poslední zápas se Znojmem, protože za něj neoprávněně nastoupil Tomáš Veselý, který měl dvě žluté karty. I tak jsme si finále chtěli vybojovat na hřišti a ne rozhodnutím disciplinární komise,“ vysvětlil Kracík.

V prvním klání na Hané se korfbalisté z jihu Čech střelecky trápili. Domácí naopak hráli s chutí a zaslouženě uspěli. „Šli jsme do dvojzápasu s tím, že se pokusíme aspoň jednou vyhrát. Věděli jsme, že když se nám bude střelecky dařit, tak to bude dobré. Netroufnu si říct, že soupeř nastoupil do prvního utkání s menším odhodláním, ale ve druhém zápase asi chtěl trochu víc a projevily se u něj větší zkušenosti,“ uvedl prostějovský lodivod David Konečný.

Ve druhém střetnutí se konečně rozstřílely českobudějovické pušky a na skóre to bylo znát. Jihočeši nasázeli takřka dvojnásobný počet bodů. „Překopaly jsme trochu čtyřky a obrázek hry se zlepšil,“ podotkl Kracík.

Finále, které je na programu 28. dubna v Brně, tak představuje už trochu ohranou písničku. „Změnu bych uvítal, samozřejmě však na úkor Brna. Třeba zrovna Prostějov hrál v neděli moc hezky,“ přemítal Kracík.

„Už je to trochu nuda, stejně jako fakt, že extraligu hrají jen čtyři týmy. Snad se do finále brzy podíváme. Stane se to, až naši mladí hráči budou chytřejší, nebo fyzicky zdatnější. Na soupeřových stranách jsou prozatím zkušenosti,“ přidal prostějovský kouč.

Dohrávka 7. kola korfbalové extraligy:

Prostějov - České Budějovice  18:13 (9:7) a 20:25 (10:15)

Tabulka:

1. Brno 33 bodů

2. České Budějovice 23

3. Znojmo 18

4. Prostějov 14

Reklama

Výběr článků

Načítám