Hlavní obsah

Korfbalisté KK Brno měli na dvě výhry, nakonec uspěli jen jednou

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohrávka devátého kola České korfbalové extraligy byla velmi napínavá. Nejen, že Českým Budějovicím šlo o udržení se na první příčce extraligové tabulky, ale i domácí se snažili získat co nejvíce taktických bodů do play-off.

Foto: Zuzana Maňáková

Jakub Bláha v útoku vs. Jakub Máša

Článek

KK Brno – KCC Sokol České Budějovice  24:20 (9:11), 22:25 (10:15)

V prvním utkání se často měnilo tempo hry. Nejdříve oba týmy hrály rychle a často střílely, vše však probíhalo na úkor načasování a přípravě útoku. V útoku se více dařilo hostům, když v 9. minutě vedli o dva koše, ale hráči z jižní Moravy během několika chvil vyrovnali.

Od poloviny 1. poločasu se skóre přelévalo ze strany na stranu a i přes víceméně statickou hru hostů poločas skončil jejich dvoubodovým vedením 11:9.

Po 10 minutách oddechu začali Brňané hrát jednoduše, dařilo se jim na doskoku, využívali chyb v českobudějovické obraně a najednou to byli oni, kdo vedli. Dvoubodový rozdíl se jim dařilo neustále držet a když poslední tři minuty utkání obránci Českých Budějovic nechávali domácí střílet bez jakékoli obrany a pouze pod košem doufali v nepřesnost střely a tak snadného získání míče, potvrdili svou formu dalšími třemi koši. První zápas skončil výhrou KK Brno 24:20.

České Budějovice se po prohře z prvního zápasu rozjely, během několika minut už dokázaly vést 6:1 a svůj náskok neustále zvyšovaly až na 12:5. Domácí se neustále snažili několikabodový rozdíl stáhnout, ale do poločasu se nedokázali přiblížit na více než 5 košů.

Do druhé poloviny zápasu Brňané nastoupili s rozhodnutím obrátit utkání na svojí stranu. Během prvních útoků dokázali dát dva koše z dálky a tím rozhodit obranu Jihočechů. Hráčům Českých Budějovic se tolik nedařilo a hektické útoky končily v rukou obránců.

Následně ve 46. minutě si jedna z nejlepších hráček E. Jonáková poranila pravé rameno a musela vystřídat. To Jihomoravany herně nezaskočilo a asi tak v 57. minutě utkání měli nerozhodný stav na dostřel – 22:23.

Zbývajících pár minut do konce zápasu však měli v rukou svěřenci českobudějovického trenéra I. Kracíka, kdy potvrdili svou převahu na hřišti dalšími dvěma koši. Utkání po neklidném konci skončilo 25:22 pro KCC Sokol České Budějovice.

Více informací na www.korfbal.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám