Hlavní obsah

Korfbal starších žáků: Prostějov a Kutná Hora dál odskakují pronásledovatelům

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Favorité si body tentokrát pohlídali. V sedmém kole nejvyšší soutěže starších žáků se v miniturnaji v Prostějově dařilo nejvíc domácím, kteří opanovali oba zápasy, při klání tří týmů v Náchodě zase dominovala Kutná Hora. Mezi těmito celky se dá čekat tuhý boj o špici tabulky.

Foto: Jan Pařík

Starší žáci Náchoda

Článek

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Domácí Hanáky pozlobili hned v úvodním utkání dne Brňané, kteří letos ještě nevyhráli. Prostějov se na výhru 8:6 nadřel.

„Čekali jsme trochu jednodušší průběh, to je pravda. Poslední dobou bohužel moc nedáváme šance, i když to herně není špatné. Pokoušíme se o trochu dynamičtější styl korfbalu, což s sebou nese určitá úskalí a zatím to jde ztuha. Brňané však hráli dobře,“ pochválil soupeře prostějovský kouč Martin Šnévajs.

S Českými Budějovicemi měli jeho svěřenci snadnější práci a zvítězili 15:8. „V tom zápase si už naše hra trochu sedla. Řekli jsme si pár věcí a šlo to. Soupeř hrál v sedmi, ale podle mne to na vývoj nemělo až takový vliv. V této kategorii je to takové vrtkavé, hrozně záleží na vstupu do zápasu. Všichni se dotahují na Prostějov a mají proti nám motivaci, o to to máme těžší, ale je to tak správné,“ dodal stratég prvního družstva tabulky.

Klání mezi Brnem a Jihočechy vyvrcholilo penaltovým závěrem a remízou 10:10. Jihomoravané přitom po špatném startu vyrovnali a pár sekund před koncem zahrávali penaltu, jenže selhali a na plný bodový zisk letos stále čekají. „Na České Budějovice jsme si věřili. Bohužel jsme za prvních deset minut pokazili hrozně moc přihrávek. Do druhé půle jsme promíchali čtyřky a zafungovalo to. Dohrávali jsme proti oslabenému soupeři, srovnali jsme a ještě mohli i vyhrát,“ řekl brněnský trenér Peter Bušík.

Prostějov SK RG U16 - Brno KK U16 8:6

Brno KK U16 - České Budějovice KCC Sokol U16 10:10

Prostějov SK RG U16 - České Budějovice KCC Sokol U16 15:8

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Kutná Hora po týdnu zmobilizovala síly a oplatila Náchodu porážku, když zvítězila 13:8. Suverénně zvládla i duel proti Novému Lískovci, který si podmanila vysoko 20:4.

„Proti Novému Lískovci jsme byli neuvěřitelně produktivní. Potěšily mne zejména střely ze střední a delší vzdálenosti. Ve druhém klání s Náchodem už byla znát únava, čtyři naši hráči hráli v sobotu za dorost a střely neměly potřebnou přesnost. Konečně jsem měl také k dispozici takřka kompletní sestavu,“ líčil kutnohorský lodivod Jiří Šuhaj.

Domácí pro někoho možná trochu překvapivě klopýtli s oslabeným Novým Lískovcem, se kterým remizovali 8:8. Po poločase šel Náchod do vedení 7:4 a zdálo se být rozhodnuto. Závěr byl ale dramatický. Nejdřív se Brňané dotáhli na 7:7, pak Náchod hned z rozehrávky dal na 8:7, Lískovec vyrovnal a pak měl každý tým ještě slušnou šanci strhnout vedení, ale to se už nestalo.

„Nedařilo se nám rozehrávat a přijímat balon do střeleckých pozic. Místo střely pak přišla další nahrávka a to je špatně. Na tréninku nám to jde, při zápasech jsme pak bohužel dost nervózní,“ shrnula náchodská trenérka Jaroslava Pavlovičová.

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora SK Respo U16 8:13

Brno KK Nový Lískovec U16 - Kutná Hora SK Respo U16 4:20

SK Plhov Náchod U16 - Brno KK Nový Lískovec U16 8:8

Reklama

Výběr článků

Načítám