Hlavní obsah

Kopřivnické Pramínky uvedou na Rožnovských slavnostech tři nové programy

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicátý ročník Mezinárodního folklorního festivalu Rožnovské slavnosti otevře návštěvníkům své brány již ve čtvrtek 4. července.

Foto: Valašské muzeum v přírodě

Rožnovské slavnosti 2019

Článek

Na letošním jubilejním čtyřicátém ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Rožnovské slavnosti se během 4 festivalových dnů představí v 30 programech na 800 účinkujících z Valašska, Lašska, Slovácka i z Čech, ze Slovenska, Bosny a Hercegoviny, Ukrajiny a z Mexika. Do příprav se již tradičně zapojila i cimbálová muzika Pramínky z Kopřivnice.

V pátečním programu Sedmihlásky se za jejího doprovodu divákům představí deset mladých zpěváčků z několika folklorních souborů Moravskoslezského kraje. Koncert navazuje na stejnojmenný projet televize NOE, na němž poslední léta NOE s kopřivnickou cimbálovkou spolupracuje.

Pořad Sedmihlásky můžete zhlédnout v pátek 5. července od 17.00 hodin v komorním amfiteátru Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Pořad nejen o reflexi slovenské lidové písně v Bartókově tvorbě s názvem Kofárna: dnes s Bartókem, uvedou Pramínky v sobotu 6. července v hamru v Mlýnské dolině Valašského muzea v přírodě. Začátek je v 15.00 hodin.

Lovci písní je třetím a posledním pořadem, který pro letošní Rožnovské slavnosti kopřivnická cimbálová muzika připravila. Jde o komponovaný pořad k 200. výročí guberniálního sběru lidových písní v zemích bývalé rakouské monarchie. Na něm se spolu s cimbálovou muzikou Pramínky představí i cimbálová muzika Soláň z Rožnova pod Radhoštěm a herci štramberského Divadla Pod věží Petra Borovičková a Aleš Švondrk.

Pořad Lovci písní je naplánován na sobotu 6. července od 18.00 hodin v komorním amfiteátru Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě.

Celý program a další informace o letošních Rožnovských slavnostech, jejichž pořadatelem je Národní muzeum v přírodě - Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, najdete na adrese www.nmvp.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám