Hlavní obsah

Konference v Ostravě se zaměří na sportovce a jejich srdce

Novinky, Lucie Drahošová
Aktualizováno

Desítky zdravotnických pracovníků se zájmem o sportovní kardiologii se sejdou 28. května v Ostravě. Na Ostravské univerzitě se uskuteční historicky první konference Srdce a sport.

Foto: Daniel Merhout

Ilustrační foto

Článek

Tematicky je konference zaměřena na sportovce a jejich srdce, respektive kardiovaskulární systém a s ním spojená možná zdravotní rizika, nejčastější obtíže i vhodnou prevenci.

Konference nabídne celkem osm přednášek a kazuistik. Mezi tématy se objeví například role a působení sportovního kardiologa, doporučené postupy vztahující se ke sportovní způsobilosti u pacienta s kardiovaskulárním onemocněním či sportovec s hypertenzí.

Akci pořádá Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL, ve spolupráci s Poliklinikou AGEL Ostrava a Ostravskou univerzitou.

„Sport a kardiovaskulární systém spolu úzce souvisí a mezi veřejností je stále větší poptávka po informacích z této oblasti. Rozhodli jsme se proto s kolegy tematicky zaměřit úzce na oblast kardiologie u sportovců a zájemcům z řad zdravotníků nabídnout komplexní nejmodernější poznatky i prostor pro diskuzi či výměnu zkušeností,“ informovala členka organizačního výboru konference a interní lékařka Polikliniky AGEL Ostrava Bogna Jiravská Godula.

Konference Srdce a sport, které se zúčastní zdravotníci nejen z Moravskoslezského kraje, odstartuje v budově Ostravské univerzity na adrese Varenská 40 v úterý 28. května v 15:30 a potrvá zhruba tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám