Hlavní obsah

Koncerty pro zvony v Přepychách pokračují. Představí se zpěvačka Ella

Novinky, Dana Ehlová
Aktualizováno

Ve sváteční sobotu – 17. listopadu – pokračuje v kostele sv. Prokopa v Přepychách cyklus benefičních koncertů, jejichž výtěžek je určen na úhradu nového zvonu sv. Jiří, odlitého letos na jaře Petrem Rudolfem Matouškem v Nizozemsku.

Foto: Ella (archiv)

Zpěvačka Ella se představí v Přepychách.

Článek

Vlastníkem zvonu v hodnotě 761 780 korun je obec Přepychy, která také celý projekt, včetně benefičních koncertů a sbírky, zorganizovala a podstatnou část nákladů hradí ze svého rozpočtu. K 1. listopadu 2018 bylo na sbírkovém účtu 680 764 korun, tzn. že zbývá shromáždit ještě 81 tisíc korun.

K tomu by měly přispět i tři koncerty, jež se do konce letošního roku v kostele sv. Prokopa uskuteční. Prvním, kdo se v Přepychách představí, bude zpěvačka, pocházející z nedalekého Opočna, Eliška Machačová, známá jako Ella.

V roce 2015 předskakovala oblíbeným skupinám, jako jsou Buty či slovenská skupina No Name. V letech 2016 až 2018 natočila šest klipů se známým režisérem Tomášem Krejčím a také vydala své první CD s názvem Někdy.

Ellu doprovází kapela ve složení: Adam Malík - kytara (Čechomor), Matěj Lienert - bicí (Čechomor), Miroslav Bazger - klávesy (Kristína) a Jakub Říčan - basa (Michal David). Její zatím nejznámější hity Lásce se nebráním a vánoční Kouzelná zima rotují v ČRo Hradec Králové nebo Ostrava.

Působí i v několika divadlech - Divadle pod Palmovkou v Praze, Divadle Broadway v Praze, Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, Slováckém divadle atd. Mimo to hrála v epizodách seriálu Gympl s (r)učením omezeným v roce 2013 nebo v seriálu První republika v roce 2017.

V roce 2018 absolvovala herectví na JAMU v Brně. Od roku 2016 navštěvuje soukromé lekce u přední učitelky zpěvu Hany Peckové.

Benefiční koncert začíná v 18 hodin. Výtěžek dobrovolného vstupného podpoří dofinancování nákladů na zvon sv. Jiří.

Reklama

Výběr článků

Načítám