Hlavní obsah

Komunikace na frýdecko-místeckých sídlištích dostávají nový asfalt

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní Frýdku-Místku schválili opravy dalších komunikací v sídlištní zástavbě. Pokládku nového asfaltu a všechny další práce s tím spojené realizují městské technické služby. Náklady jsou vyčísleny na bezmála čtyři miliony korun.

Foto: TS a.s.

komunikace připravené na pokládku asfaltu

Článek

„Na sídlišti Kolaříkovo dostanou nový povrch komunikace v ulicích Boženy Němcové, Kolaříkova a části ulice Lidická. Opravena bude také část ulice Klicperova - kousek od červeného evangelického kostela ve Frýdku a ulice Rokycanova a Antala Staška v lokalitě Růžový pahorek,“ vyjmenoval primátor Michal Pobucký.

„Komunikace na ulici Rokycanova už je kompletně hotová. Další zmíněné komunikace jsou vyfrézovány a připravují se na pokládku asfaltu. Po vyfrézování je nutné výškově upravit uliční vpusti, které odvádějí dešťovou vodu z komunikací, zařezat hrany, komunikace vyčistit, provést na nich spojovací postřik a tak dále. Pokud budou příznivé klimatické podmínky a neobjeví se žádné technické problémy, bude na většině z nich asfalt položen již v příštím týdnu,“ řekl Michal Rylko ze společnosti TS a. s.

Pozn: Komunikace byly vyfrézovány najednou, a to velkou silniční frézou, kterou technické služby na tuto činnost objednávají, protože tak velký a drahý stroj nevlastní. Z důvodu velkého vytíženosti frézy bylo nutné přizpůsobit se volným termínům a vyfrézovat všechny komunikace najednou. Pokládka asfaltu bude probíhat postupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám