Hlavní obsah

Komentované prohlídky jihočeského krajského úřadu si lze objednat

Novinky, Jakub Straka

Vzhledem k zájmu veřejnosti o seznámení se s činností Krajského úřadu Jihočeského kraje je od 1. října možné si prostřednictvím formuláře umístěného na www.kraj-jihocesky.cz objednat komentovanou prohlídku hlavní budovy úřadu v ulici U Zimního stadionu v Českých Budějovicích.

Foto: Jakub Straka
Článek

Zaměstnanci úřadu provedou účastníky exkurze po chodbách, kancelářích i reprezentačních prostorech sídla vedení Jihočeského kraje a seznámí je s jednotlivými odbory i náplní jejich činnosti.

Historie budovy se datuje od roku 1904 a součástí prohlídkové trasy je návštěva reprezentačního secesního sálu a přilehlého dobového schodiště. V novodobé přístavbě, v níž je mimo jiné situován sál zastupitelstva nebo kancelář hejtmana, mohou návštěvníci naopak ocenit moderní vybavení.

Premiérová prohlídka hlavní budovy krajského úřadu se uskutečnila na žádost občanského sdružení IMPULS Třebíč na počátku tohoto měsíce. Návštěvníci byli nadmíru spokojeni a jako poděkování za návštěvu obdrželi na závěr exkurze sadu upomínkových předmětů s tematikou Jihočeského kraje a Rožmberského roku.

Prohlídka trvá přibližně 30 až 45 minut. Veškeré prostory krajského úřadu jsou bezbariérové. Exkurze jsou bezplatné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám