Hlavní obsah

Kolony aut dnes byly v Náchodě extrémně dlouhé

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestliže jindy jsou v Náchodě dlouhé kolony, pak dnes tady byly extrémně dlouhé kolony. Čekalo se i v sousedním Vysokově, Starkoči, Studnici a na Kramolně. "Pátek je lék na naše čekání," zpívá Hana Zagorová. V Náchodě by se ale nedočkala - a v pátek především.

Článek

Jediným lékem na dlouhé čekání by byl silniční obchvat města. Jeho neexistence a množství vozidel a tragické neřešení dopravní infrastruktury vedou ke každodennímu čekání, a nejdelšímu v pátek. Jsou to tisíce pročekaných hodin.

Nebyl pátek třináctého a přesto byly karamboly

K tragické dopravní situaci se dnes přidala dopravní nehoda na kruhovém objezdu u Slávie. Přestože dopravní experti tvrdí, že kruhové objezdy jsou velmi bezpečné a pokud na nich dojde k dopravní nehodě pak se jedná jen o promáčknuté plechy při malých nárazových rychlostech, dnešní událost byla poněkud jiná.

Jeden z řidičů jel pravděpodobně vyšší "nárazovou" rychlostí, ten druhý mu nestihnul dát přednost a třetí, který by se jinak podle lidové moudrosti měl smát (když se dva na kruháku hádají), byl tentokrát smeten a do smíchu měl daleko.

Všichni tři ucpali nájezd z centra města

Vyšší rychlost naštěstí odklidila všechna havarovaná vozidla mimo kruhový objezd. Zablokované zůstalo jen rameno přivádějící dopravu do kruhového objezdu z centra města. Tím druhým ramenem se tedy jezdilo střídavě v protisměru, což se neobešlo bez zdržování a řady dalších nebezpečných situací.

Vznikla rekordní kolona na příjezdu do Náchoda v délce pět kilometrů. Toho si okamžitě všimli i obyvatelé Starkoče a Studnice, přes jejichž obce znalí řidiči kolonu objížděli. Byla to sice 11 km dlouhá zajížďka po úzkých silnicích, ale pořád několikrát rychlejší než čekat v koloně.

Nehoda i na objížďce

Bohužel i na tomto "amatérském" obchvatu kolon v Náchodě došlo k dopravní nehodě. Podle velkého poškození boku jednoho z vozidel bylo opět možno usuzovat na vyšší rychlost. Ke střetu došlo na Kramolně u zrcadla jen asi deset metrů od místa, kudy by měl vést opravdový obchvat Náchoda.

A lidé v Náchodě se dál bezmocně ptají: "Kolik škod bude muset ještě vzniknout? Kolik paliva, nervů a času budou muset ještě ztratit, než se postaví tolik potřebný obchvat?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám