Hlavní obsah

Kolonádu provoněly světové speciality

Novinky, Jakub Vohnout

Všichni milovníci jídla a pití, labužníci i gurmáni, se sešli v sobotu 14. září v Mariánských Lázních. Konal se zde již druhý ročník Lázeňského Food Festivalu.

Foto: Archiv: Turistické informační centrum Mariánské Lázně

Lázeňský Food festival

Článek

Více než čtyřicet stánků s vybraným jídlem z celého světa mohli lidé navštívit a ochutnat tak různé dobroty. Oproti loňsku byla nabídka dvojnásobná a tím také ubylo čekání ve frontách na vybrané jídlo, což mnozí návštěvníci kvitovali s povděkem a mohli tak ochutnat více specialit.

„Potěšila mě opět hojná účast lidí a pohodová atmosféra, která na festivalu i přes takové množství lidi vládla,“ uvedla organizátorka Andrea Sasková. Přibyly také stánky se skvělým špičkovým vínem a několik druhů piv, limonád i míchaných nápojů. Na akci se prezentovali vedle „přespolních“ také místní restaurace z Chebska.

Na mariánskolázeňskou kolonádu v sobotu dorazily opět oblíbené food trucky. „Návštěvníci mohli ochutnat speciality od Chilli táty nebo Mek&Číz, ale i další dobroty jako třeba truck s asijskou kuchyní nebo truck s ‚veselými vaflemi' a také například truck s tvarohovými koblížky, který působí jako sociální podnik a zaměstnává lidi jinak znevýhodněné na trhu práce,“ uvedla organizátorka akce.

Milovníci masa mohli vybírat z pestré nabídky, přichystáno bylo pomalu pečené BBQ maso, pastrami, trhané maso, burgery či srbská pljeskavica. Dobroty nabízelo také několik stánků asijských, thajských i mexických specialit a stánek se speciální ruskou kuchyní. Také vegani i vegetariáni si přišli na své. Loni velmi oblíbené avokádo bistro nebo vegetariánské barmské bistro nabízelo pokrmy a pochoutky nejen pro žaludek, ale úpravou i pro oko.

Pohodovou lázeňskou atmosféru podpořil i kulturní program, který svým zaměřením potěšil většinu napříč generacemi. Kolonádou zněl na úvod roztančený swing, následovaný příjemnou místní country kapelou a vyvrcholením programu veselým turbošansonem kapely Poletíme. Na závěr přítomné rozhýbaly svižné rockové hity v podání místních kapely The Covers.

„Velké poděkování patří především návštěvníkům a za pořadatelskou podporu akce a vstřícnému přístupu pak městu Mariánské Lázně, Léčebným Lázním Mariánské Lázně a dalším příznivcům akce. Z pohledu pořadatele jsem spokojena absolutně se vším, návštěvností, počasím, atmosférou i technickým zabezpečením akce, vše běželo a klaplo, jak mělo. Snad i návštěvníci a prodejci měli z akce stejný pocit. Podle ohlasu, které jsem zatím slyšela, to tak vypadá a z toho mám velkou radost, to je pro nás ta největší odměna,“ uzavřela pořadatelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám