Hlavní obsah

Koledy u vánočního stromu v Mikulově zpívali malí i velcí

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V magické datum 12. 12. 2012, v šest hodin večer se mikulovským Náměstím nesly koledy. U vánočního stromu zpívala stovka zpěváků všech generací. Pravou vánoční atmosféru pomohla lidem naladit akce Deníku Česko zpívá koledy.

Foto: Jitka Chromá
Článek

V ten večer se zpívalo také v Brumovicích, Pohořelicích a řadě měst po celé České republice. "Mikulov jsme si vybrali zcela záměrně, svým náměstím a atmosférou je jedinečné a těšíme se na příští rok. Věřím, že jsme založili novou pěknou tradici," řekl šéfredaktor břeclavského Deníku Michal Šupálek.

Historické Náměstí rozezněly hlasy členů gymnaziálního sboru Gaudium, dětí z mikulovského dětského domova, členů Virtuosi di Mikulov, pěveckého sboru Ptáčata a zpěváčků sbormistra Václava Peši. Přišli i členové národopisného souboru Pálava v krojích.

Když se obrovská ručička na věži nedalekého kostela svatého Václava přiblížila k šestce, všichni se přesunuli k vánočnímu stromu a začali zpívat koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Dej Bůh štěstí tomu domu a Pásli ovce Valaši.

Zpěv po patnácti minutách utichl a lidé se s přáním krásných Vánoc rozcházejí. Zastavují se na čaj a svařák, který navařila Mikulovská rozvojová, a těší se na sobotu 15. prosince, kdy se na mikulovském Náměstí opět setkají na vánočním jarmarku.

Reklama

Výběr článků

Načítám