Hlavní obsah

Knihovna zve na performanční večer

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská zemská knihovna připravila literární a zvukově-performanční večer spojený se značkou ostravské revue Protimluv, v němž se představí básníci Martin Skýpala, Básník Ticho a zvukově performanční ostravsko-brněnská skupina Krraakkk.

Foto: Jiří Smutný

Moravská zemská knihovna v Brně

Článek

Martin Skýpala je básník publikující v řadě periodik, jako je Protimluv, Tvar, Host nebo Čmelák a svět. Je autorem básnických sbírek Ruční práce (2008), Příběhy písmen (2010) a Noc je na prodej (2016), které vydalo nakladatelství Protimluv.

Básník Ticho (44) je bítník, squater, prokletý básník, vizionář tajemství. Píše verše i prózu, maluje a kreslí. Je autorem knih Básník Ticho (básně, 2003), Artcore (prózy, 2003), Růže pro Miladu (básnický román, 2004), Obchodník s nocí, narcis a netopýr (básnický román, 2009) a Malá kniha noci (básně, 2012).

Skupinu Krraakkk tvoří Jennifer de Felice, původem z New Yorku, nyní z Brna (kontrabas, computer, hlas), Jiří Macháček (housle, zvuky) a Beáta Spáčilová (video).

Večerem bude provázet Jiří Macháček, šéfredaktor revue Protimluv. Akce se uskuteční v konferenčním sále v přízemí Moravské zemské knihovny, Kounicova 65a, Brno, v úterý 25. dubna odv 17.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám