Hlavní obsah

Knihcentrum Festival pokračuje: Svět očima Sedláčka, Kubyho i generála Pavla

Novinky, Iva Kulihová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskusní fórum v ostravském Domě knihy Knihcentrum nabídne divákům až do pátečního večera nabitý program besed a autogramiád s výjimečnými hosty. Zatímco druhý den se ponese spíše na filozofické vlně, třetí bude patřit cestování a diskusi o bezpečí.

Foto: Knihcentrum.cz

Besedy na KNIHCENTRUM Festivalu

Článek

Ve čtvrtek 18. 7. se můžete ve 12:00 těšit na ekonoma a myslitele světového formátu Tomáše Sedláčka. Ten je autorem bestselleru Ekonomie dobra a zla, který už byl přeložen do 21 jazyků. Sedláček je oblíbeným řečníkem díky svému širokému rozhledu a smyslu pro humor. Na besedě představí divákům svou novou knihu Druhá derivace touhy, ve které se ohlíží za událostmi uplynulého desetiletí.

Světoběžník Jiří Kolbaba bude vyprávět o svých podivuhodných cestách ve 14:00. Na fotografiích odhalí jeden z nejkrásnějších a nejexotičtějších koutů světa. Knihu Očarovaná Havaj z pera legendárního cestovatele Miloslava Stingla doplnil Kolbaba fotografiemi z cest po Tichomoří.

V 15:30 zavítá na festivalové pódium uznávaný německý režisér Clemens Kuby, který se po svém těžkém zranění a následném zážitku spontánního uzdravení začal zajímat o duchovní stránku lidského bytí. Už dlouhá léta přednáší na téma sebeléčení, píše a natáčí dokumenty. V nejnovější knize Žitá reinkarnace vysvětluje, proč můžeme díky otevření svého vědomí žit šťastněji.

V pátek 19. 7. začneme dobrodružnou cestou po africkém kontinentu. Ve 13:00 představí mladý autorský tým Marika a David alias BUSNY svou knihu deníkových záznamů, kterou na besedě také pokřtí. Prozradí vám, proč se vydali na cestu ve starém budu a jak to celé probíhalo.

V 15:00 se můžete setkat s generálem a bývalým předsedou Vojenského výboru NATO Petrem Pavlem. Vyprávět bude o své cestě z vojenského gymnázia až do nejvyššího světového vedení. Právě to je tématem jeho knihy V první linii, kterou napsal s publicistou Vladimírem Mertlíkem.

Pásmo besed zakončí v 16:30 chirurg Tomáš Šebek, který už léta působí na misích s Lékaři bez hranic v krizových oblastech po celém světě. Své osobní zkušenosti zprostředkoval čtenářům v úspěšné knize Mise Haiti. Přijďte jeho vyprávění poslechnout živě.

V době festivalu využijte slevu 20 % na veškerý sortiment v DOMĚ KNIHY včetně kavárny. Místa k sezení si můžete předem rezervovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám