Hlavní obsah

Klub šlapacích moskvičů založili na přání holčičky Adélky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jsou krásná, miniaturní, hýčkaná, šlapací. Ve světě zasaženém elektronikou jsou tyto hračky ojedinělým fenoménem. Samozřejmě se do nich zblázní tátové a poté to přenášejí na děti. S auty se zachází jako s veterány, stále je co vylepšovat, leštit, opravovat. Klub šlapacích moskvičů založil v roce 2009 Martin Brandýský.

Foto: archiv klubu,
Článek

Krátce z historie

"Klub byl založen v roce 2009 na popud naší tehdy roční dcerky Adélky. První sraz  jsme uskutečnili v roce 2011 v Horních Ředicích, tento sraz byl ze strany veřejnosti považován za bláznovství, ale nakonec se ukázalo, že to byl velice dobrý nápad, a veřejnost byla nad míru spokojena. Dnes už se pořádají srazy na mezinárodní úrovni, viz jarní akce v Náchodě.

Tam je ale sraz všech šlapacích vozítek, my jako klub pořádáme sraz pouze pro šlapací moskviče. Kolikrát přijedou majitelé i jiných šlapacích autíček, ale třeba děti závodí jen v moskviči, aby to bylo pro všechny regulérní. Autíčka na našem srazu byla k zapůjčení," říká Martin Brandýský.

Jako kluka mě okouzlil klakson

"Moskvič mě okouzlil vzhledem, a hlavně tím, že jsem ho jako malý kluk vlastnil. Nejvíce se mi na něm jako dítěti líbil klakson, ten už je v dnešní době málokdy funkční. Členů máme zhruba něco kolem 70, a to samé autíček. Náš Klub šlapacích moskvičů pořádá jednou ročně akci, jako je sraz a závody šlapacích moskvičů, letos se uskutečnil 24. 8. 2013 na hřišti v Dolních Ředicích. Setkání malých řidičů bylo super a celý den jsme si užili jak my jako pořadatelé, tak i děti a rodiče. Dostala se k nám spousta kladných ohlasů.

Za ně moc děkujeme a je to pro nás takový další hnací motor, udělat příští rok akci pro rodiče a děti, a hlavně i pro děti, co moskviče nevlastní (mohou si ho u nás na srazu půjčit a vyzkoušet) zase aspoň na takové úrovni, jako byl ten letošní," dodává Brandýský.

Reklama

Výběr článků

Načítám