Hlavní obsah

Klientům místeckého magistrátu slouží výdejník vody

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově místeckého magistrátu byl v minulých dnech instalován výdejník vody. Občanům, kteří si přijdou na úřad vyřídit své záležitosti, nabízí možnost bezplatného občerstvení pitnou vodu.

Foto: archiv magistrátu F-M

výdejník vody v budově magistrátu v Místku

Článek

„V budově místeckého magistrátu sídlí odbory a oddělení odborů, která jsou ve velké míře navštěvována občany. Jedná se zejména o oddělení odboru dopravu, pod který spadají převody a registrace aut i výdej řidičských průkazů, ale také oddělení odboru vnitřních věcí, kde si lidé chodí vyřizovat občanské průkazy a cestovní pasy. O tyto služby je prakticky nepřetržitý zájem, což je spojeno také s určitou čekací dobou k vyřízení záležitosti,“ přiblížil důvody pořízení výdejníku vody vedoucí odboru vnitřních věcí Radovan Horák s tím, že občerstvení ve formě pitné vody na úřadech nebo ve zdravotnických zařízeních se stává standardem, který město podpořilo.  

Výdejník vody, tzv. dispenser, byl instalován v přízemí budovy místeckého magistrátu vedle informací. Je vybaven zařízením, které vodu ohřívá ale i chladí, takže zejména nyní v letních horkých dnech voda z něj příjemně osvěží.

Výdejník je napojen na přívod pitné vody. Voda následně prochází přes nejkvalitnější filtry, které z ní odstraňují nežádoucí látky, jako jsou chlór, železo a mnoho dalších pro organizmus škodlivých látek. Výrazně se tak zvyšuje nejen kvalita ale i chuťové vlastnosti vody. Další výhodou je, že odpadá nákup barelů s pitnou vodou, což výrazně snižuje provozní náklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám