Hlavní obsah

Klid a pořádek budou hlídat asistenti prevence

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálská radnice zavedla od začátku srpna zcela nové opatření, které může výrazně přispět k dodržování veřejného pořádku, čistoty prostranství či zamezení konfliktních situací v často diskutované západní části města. Přínos bude mít také pro rodiny s dětmi trávící volný čas na místním hřišti.

Článek

Novinka spočívá v ustavení takzvaných asistentů prevence. Je jich celkem pět a náplní jejich práce je kontrola veřejných prostranství a dohled na udržování pořádku v západní části města, tedy ulicích Rýmařovské, Zeyerově, Dlouhé, Pěší a Jezdecké. Úlohu asistentů budou v rámci veřejné služby vykonávat lidé pobírající dávky v hmotné nouzi.

Mimo jiné budou věnovat pozornost možnému znečišťování veřejných prostranství, poškozování majetku, případně možným krádežím – z tohoto důvodu bude jejich úkolem také monitorování zdejších sběren. Dále se budou snažit předcházet konfliktům mezi obyvateli lokality a zaměří se na dětské hřiště, na chování a odpovídající věk dětí, které zde tráví svůj čas. Asistenti mají úzce spolupracovat s městkou policií, která je připravena operativně zasáhnout.

"Chceme se pokusit o každé řešení, které může vést k pocitu většího bezpečí slušných občanů, kteří zde žijí, a také k zajištění veřejného pořádku a čistoty prostranství. Zároveň tímto způsobem hodláme zapojit lidi pobírající sociální dávky, aby i oni přispěli k řešení situace," uvedl starosta Bruntálu Ing. Petr Rys

Asistenti se budou ve výkonu funkce střídat. Na místě se bude asistent pohybovat denně od 14.00 do 20.00 hodin a bude vždy oblečen do reflexní vesty s nápisem Asistent prevence – Město Bruntál.

Jelikož je zajištění činnosti asistentů v režimu veřejné služby, Bruntál ji nebude muset hradit ze svého rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám