Hlavní obsah

Klatovská nemocnice spouští provoz nového odběrového místa. V Plzeňském kraji je nakaženo 440 lidí

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V Klatovské nemocnici zahajuje od středy 15. dubna provoz nové odběrové místo pro odběr vzorků ke zjištění nákazy koronavirem. Naplno také fungují laboratoře na vyhodnocování vzorků. V provozu je laboratoř ve Fakultní nemocnici Plzeň, laboratoř v Klatovské nemocnici a Bioptická laboratoř v Plzni.

Foto: ilustrační foto archiv Klatovské nemocnice

Klatovská nemocnice spouští provoz nového odběrového místa

Článek

Odborní zdravotníci Klatovské nemocnice budou odebírat vzorky výhradně osobám doporučeným k odběru Krajskou hygienickou stanicí.

Všechny ostatní, kteří nebudou indikováni k odběru, Klatovská nemocnice žádá, aby k odběrovému místu nechodili. Prostor bude hlídán.

Umístění nového odběrového místa

Odběrové místo se nachází v západní parkové části areálu Klatovské nemocnice. Příjezd sem je možný pouze starou branou z ulice Pod Nemocnicí (nikoli od hlavní brány). Vjezd starou bránou je vyhrazen pouze odebíraným pacientům. Není možné tudy vjet do dalších částí areálu.

Odebíraní pacienti jsou povinni přijet k odběru osobním autem.

Provozní doba a průběh odběru

- Pacient indikovaný k odběru obdrží od Krajské hygienické stanice potvrzení s termínem a místem, kam se dostaví k odběru (e-mail, SMS). Odběrové místo bude otevřeno denně od 8.00 do 14.00 hodin. Pokud pacient není indikován k odběru, bude odmítnut.

- Pacient musí k odběru přijet osobním autem.

- Na místě zůstane pacient po celou dobu ve voze. Prokáže se (občanským průkazem, nebo cestovním pasem) a doloží doporučení od Krajské hygienické stanice (e-mail, SMS).

- Dále bude postupovat dle pokynů zdravotníků.

- Po dokončení odběru odjede označenou trasou z areálu Klatovské nemocnice.

Výsledky

Odebrané vzorky jsou po ukončení provozu odběrového místa převezené do laboratoře, která předává výsledky Krajské hygienické stanici. Ta sděluje pacientům výsledky telefonicky.

Plzeňský kraj spustil Chytrou karanténu

Plzeňský kraj spustil v úterý 14. dubna takzvanou Chytrou karanténu.

„Na výpomoc kraji bylo poskytnuto 15 pracovníků armády, kteří vypomáhají v Plzni i na územních pracovištích Krajské hygienické stanice a také s odběry vzorků indikovaných pacientů. K dispozici mají dvě vlastní sanitky a personál," uvedl ředitel Krajské hygienické stanice Michal Bartoš.

Odběrové týmy by měly být přednostně nasazeny na nejvíce zasažených místech, například na Domažlicku. Armádní týmy by také měly v brzké době plně nahradit odběrové sanitky, které v současnosti zajišťuje zdravotnická záchranná služba, Fakultní nemocnice Plzeň a Plzeňský kraj.

Aktuální čísla

Počet potvrzených infekcí v jednotlivých okresech Plzeňského kraje:

Tachov: 33

Domažlice: 259

Klatovy: 59

Rokycany: 3

Plzeň - město: 52

Plzeň - sever: 14

Plzeň - jih: 20

V Plzeňském kraji bylo ke dni 14. 4. nakaženo 440 lidí.

(Zdroj: Klatovská nemocnice a Krajská hygienická stanice Plzeň)

Reklama

Výběr článků

Načítám