Hlavní obsah

Klášterecké lázně zahájily novou sezónu

Novinky, Jiří Mašek

Zkuste se zeptat, po čem touží pracující maminka? Když přivře oči, už to vidí. Bude tam ticho a klid, možná tam bude šplouchat voda, šikovné ruce kosmetičky budou vyhlazovat unavené váčky pod očima, poblíž bude vonět káva.

Foto: Vlasta Fišrová
Článek

Den v lázních! Žádné vaření, uklízení hraček, soudcování dětských hádek, žádný podrážděný šéf. Oběd uvaří kuchař, o úklid se postará pokojská a k řešení zbývá jen, jakou si vybrat masáž.

Právě takový den dokážou splnit například v Klášterci nad Ohří. V malých půvabných lázních, pojmenovaných po manželce cukrovarníka Fiebera, zakladatele lázeňského areálu – Eugenii. Právě nyní byla zahájena nová sezóna zaměřená převážně na maminky s nabídkou, co všechno mohou lázně právě pro tyto klienty nabídnout.

Lázeňské budovy na okraji města jsou obklopeny z jedné strany řekou Ohří a ze dvou stran parky – menším lázeňským a historickým zámeckým s více než dvěma stovkami dřevin z celého světa. Mezi procedurami si lze dopřát příjemnou procházku i s pitnou kúrou.

Hned na dvou místech areálu jsou k dispozici vývěry pramenů – ochutnat lze Evženii, objevenou roku 1883 místním sedlákem, osvěžující Klášterecký pramen i naposledy nalezený pramen Městský. Jeho léčivou sílu můžete poznat během některé z koupelí. Kromě cachtání v minerální vodě se dá relaxovat při luxusních masážích, v rašelinové koupeli, ruce vyhladí parafínové rukavičky a celulitidy zbaví lymfodrenáž.

Jestli vás zajímá, jak vypadaly lázně v časech paní továrníkové, podívejte se do městské galerie Kryt, která v červnu vystavuje historické reklamní plakáty a další upomínky na dávné časy, kdy se Kláštereckou kyselkou plnilo jeden a půl miliónu lahví ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám