Hlavní obsah

Ken Hensley opět vystoupí v Plzni

Novinky, Petr Hejna

Připomínat osobnost rockové scény, jakou je právě Hensley, je pro ctitele poctivé muziky naprostou zbytečností. I méně znalí dozajista slyšeli jeho nesmrtelné skladby, jako třeba Lady in Black nebo July Morning.

Foto: Petr Hejna

Z koncertu v Šeříkovce.

Článek

Ken Hensley je výrazně aktivní již od 70. let jako bývalý hráč Uriah Heep, pro něž uvedené skladby napsal - stejně jako Sweet Freedom, Look at Yourself, Rainbow Demon a mnoho dalších.

V posledních letech pravidelně koncertuje v naší vlasti, a to jednak s vlastní kapelou Live Fire, jejíž poslední koncert v obměněné sestavě s vynikajícím italským zpěvákem Robertem Tirantim byl velmi příjemnou lahůdkou, či v rámci sólových klubových vystoupení.

S tímto programem již v Plzni hostoval v únoru 2012, kdy oslavil půl století působení na hudební scéně, a to v klubu Šeříkovka, letos s blížícím se jarem coby rocková vlaštovka se vrací na bezmála na místo činu - Plzeň zůstává, jen prostory jsou tentokrát jiné, a to House of Blues.

Večer opět nabídne Hensleyho s kytarou a klávesami, chybět nebude ani jeho průvodní slovo, tlumočené stejně jako moderovaná diskuse s návštěvníky koncertu, staré dobré hity i novinky z Kenových sólových alb, az nichž poslední titul Trouble vyšlo na podzim loňského roku.

Koncert proběhne 13. března od 20 hodin, kapacita sálu je omezena, takže se vyplatí neváhat s pořízením vstupenky. Adresa klubu House of Blues je Černická 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám