Hlavní obsah

Ken Hensley míří do Olomouce – 15. března vystoupí v Divadle na Šantovce

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva měsíce předem vyprodaný koncert v prostoru Bounty Rock Café bylo nutno operativně pro velký zájem přesunout do většího sálu, kterým je právě olomoucké Divadlo na Šantovce.

Foto: Petr Hejna
Článek

Milovníkům rockové hudby při vyslovení jména Ken nevyvstane v mysli nagelovaný panáček, mačkající se po boku Barbie (možno ji ještě nazývat panenkou?) v krabici někde pod postelí, ale charismatický dlouhovlasý britský muzikant, spojený především s působením v kapele Uriah Heep, pro kterou napsal řadu bez nadsázky nesmrtelných písní.

Dozajista i ti vcelku rockovou historií zcela netknutí slyšeli jeho hity jako Lady in Black nebo July Morning.

Ken Hensley pro Uriah Heep napsal i další skladby, jako Sweet Freedom, Look at Yourself, Rainbow Demon a mnohé jiné. V posledních letech má i tuzemské publikum se s ním pravidelně setkávat, a to jednak na koncertech s vlastní kapelou Live Fire, nebo na jeho sólových komornějších vystoupeních s kytarou, klávesami a průvodním slovem rockera, protřelého jak profesně, tak nástrahami života – drogové období nevyjímaje.

Kromě muziky se večerem bude volně prolínat i tlumočená diskuse s návštěvníky koncertu, zazní pochopitelně staré dobré hity i novinky z Kenových sólových alb - poslední titul Trouble vyšlo na podzim roku 2013. 

Koncert proběhne 15. března od 20 hodin v olomouckém Divadle Na Šantovce, Polská 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám