Hlavní obsah

Když začne festival Life!, rozpohybuje se celá země

Novinky, Lenka Žáčková

Na brněnském výstavišti vypukne 8. listopadu festival Life!, potrvá celé tři dny a tradičně rozpohybuje celý areál. Návštěvníkům jeho 18. ročník přinese opět mnoho nových impulsů a inspirace. Vyzkoušet si budou moci desítky sportovních disciplín, fandit, bavit se, nakupovat či zdolávat taneční rekord.

Foto: Archiv BVV

LIFE! největší veletrh tance, zábavy, sportu, her a zdravého životního stylu

Článek

Family Hall je určený pro rodiny s dětmi. Vedle hokeje, florbalu, basketbalu a ragby zde bude nafukovací atrakce boot camp, šestimetrová plachetnice, lezecká dětská stěna i headis a lanové centrum či barmský most.

DATART Life! připravil v hale G2 parkurovou zónu, program Policie pro děti, dráhu pro elektrická autíčka, fotbálek i dětský koutek pro nejmenší s hlídáním. Na pátek se můžete těšit na známými sportovci a olympioniky SPORT Life!. V sobotu ve 14:40 v pavilonu A1 začne oblíbená Youtuberská show a bude pokračovat účastí youtuberů na tanečním rekordu. Přijede Fatty Pillow s parťákem Michalem Holánem, Anička Šulc a House.

SPORT Life RUN odstartuje v sobotu v 10 hodin. Trať dlouhá 7 km povede po hladkém povrchu, asfaltu, halami, po trávě i štěrku. Odstartují také dětské závody pro nejmladší. Novinkou letošního Life! bude překážkový běh GLADIÁTOR RACE, typ RUN s lehčí obtížností 4+ překážek i v kategoriích KIDS a FUN. Elektrokola, elektrokoloběžky, klasická kola silniční, horská, závodní, dětská, dámská a vše pro cyklistiku nabídne nový projekt BIKE Life! v pavilonu V.

Taneční rekord odstartuje ambasador Ondřej Sokol a k němu se přidá moderátorka Lucie Borhyová s dalšími osobnostmi ze světa sportu, zábavy a tance. Společně s návštěvníky se pokusí v sobotu pokořit loňský rekord (2135 tančících lidí). Fanoušci nejrůznějších stylů tance si jistě nenechají ujít workshopy s uznávanými lektory a mistry tance určené pro pokročilé i začátečníky.

IN-JOY Life! je určen pro milovníky počítačových her. Game Hall (pavilonu B). Kromě nejnovějších her, herních konzolí a počítačů se zde odehraje Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách a Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách. Fanoušci nejnovější elektroniky si jistě nenechají ujít zábavní haly G1 a G2, které hostí projekt DATART Life!

Zdravá výživa a minirampa

V pavilonu V se bude konat boulderingový závod LA SPORTIVA SPORT Life! bouldercontest 2019 třídy JUNIOR a Memoriál Ladislava Váchy, závody škol ve šplhu na laně. V GOGEN zóně čekají návštěvníky veslařské trenažery, lanovka, kmenové lezení, imitace lezení ledů, bouldering, barmský skok, skok do polštáře z výšky 5 m a další programy o tejpování a zdravé výživě.

Známí skialpinisté a horolezci přiblíží návštěvníkům své zážitky z exotických míst. Pavilon V bude v pátek patřit i odborníkům, debatovat se bude o mobilitě budoucnosti, proběhne i E-bike konference.

Adrenalinový zážitek přinese speciální trojitá minirampa pro freestyle VSA Xtreme, která zde bude mít premiéru, kde proběhne 7. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2019 ve Freestyle i KING OF RAMP CONTEST. Historicky poprvé se v Brně uskuteční Mistrovství ČR v parkuru s mezinárodní účastí. Česká gymnastická federace připravila pro účastníky soutěž Speed-run se dvěma kvalifikačními koly a jednokolový Freestyle.

Reklama

Výběr článků

Načítám