Hlavní obsah

Kdyňské Pohádky z podhradí si získaly své diváky

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 6. června ožil areál zříceniny hradu Rýzmberk tou správnou čarovnou atmosférou – stal se dějištěm prvního ročníku Pohádek z podhradí, které pořádala pionýrská skupina Safír Kdyně.

Foto: Pavla Tochorová

Pohádky z podhradí

Článek

Malí i velcí obdivovatelé loutkového divadla se začali scházet už se značným předstihem, aby obsadili první řady kolem prostorného dřevěného altánu, který zabírá vyvýšenou plochu přímo pod kamennou hradní věží. Jakmile se všichni pohodlně usadili, přivítala hosty zástupkyně Loutkového divadla Špalíček, které je nejstarším amatérským loutkovým divadlem v Plzni a zanedlouho oslaví už sto let od svého založení.

Divadlo je známé svým zpracováním klasických českých pohádek i autorskou tvorbou a netradiční úpravou důvěrně známých příběhů. Toho si mohli všimnout i návštěvníci akce, kterým se nejvíce zalíbila pohádka o Červené Karkulce. Ta měla totiž bratříčka Petříka, se kterým společnými silami vyhnali z lesa zlého vlka.

Po třech odehraných představeních vždy následoval bouřlivý potlesk a spokojeně odcházely nejen děti předškolního věku, ale i starší návštěvníci a jejich rodiče. Všichni se tedy přesvědčili, že i v dnešní době nabízí loutkové divadlo výbornou zábavu a nevšední zážitek, o kterém budou děti ještě dlouho vyprávět.

Akce byla finančně podpořena z rozpočtu Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám