Hlavní obsah

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří aneb pivovar v Dobrušce se opět otevře veřejnosti

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se již tradicí, že v polovině srpna patří nádvoří a všechny prostory Rodinného pivovaru v Dobrušce veřejnosti. Letošní čtvrtý ročník Dne otevřených dveří se uskuteční už 16. srpna a brány pivovaru se otevřou úderem třinácté hodiny.

Foto: Dana Ehlová

O Den otevřených dveří v dobrušském pivovaru je každoročně obrovský zájem.

Článek

Tradiční je i program, který do Rodinného pivovaru v Dobrušce (http://www.pivovar-dobruska.cz/cz.php) pravidelně přiláká ne stovky, ale dokonce tisíce lidí. I letos budou probíhat až do 18ti hodin exkurze pivovarem a sladovnou.

V útrobách sklepů, kde se nachází stylová pivovarská restaurace, poteče nejen pivo, ale kuchaři připraví bohaté menu se spoustou jídel typických pro českou kuchyni, po nichž zdejší zlatavý mok obzvlášť dobře chutná.  

Majitel pivovaru Milan Vedra připravuje s početným organizačním týmem na čep všechny druhy místních piv. A tak je otázka, zda bude překonán celkový počet vytočených sudů Dobrušské 11%, Rampušáka 12%, Muderlanta 13% a patnáctistupňového F. L. Věka, kterých bylo v loňském roce více než sto. Pro fajnšmekry a jen tuto příležitost bude navíc uvařen třísladový speciál „1320".

Není se co divit, že „pivařům“ i těm, co přijdou pouze ochutnat, šmakují zdejší produkty znamenitě. Vždyť pivo z Dobrušky pravidelně sklízí úspěchy v soutěžích malých pivovarů. Zatím poslední ocenění pochází z odborné degustace v Českých Budějovicích, která probíhala v rámci Slavností piva v červnu letošního roku.

Dobrušská 11% získala první místo v nejobsazenější kategorii světlých ležáků pivovarů s výstavem do 10 000 hektolitrů a titul Pivo České republiky 2014. 13% Muderlant získal 2. místo v kategorii polotmavé pivo pivovarů s výstavem do 10 000 hektolitrů a titul Pivo České republiky 2014.

Nedílnou součástí slavností piva v Dobrušce je pestrý hudební program na nádvoří a v pivovarské zahradě čítající několik kapel a několik žánrů, takže vybrat si i z této nabídky může opravdu každý. Stačí jmenovat Horkýže slíže, Evelynne, Kabát revival, Čí je to vina, W-band, Valanka, Pel-Mel, Relax a hned je jasné, že v sobotu 16. srpna stojí za to projít branami Rodinného pivovaru v Dobrušce nejen kvůli dobrému pivu.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám