Hlavní obsah

Každá role, která přijde, bude mou osobou vnímána jako ta zásadní, říká Bohdana Pavlíková

Novinky, Robert Rohál

V pražském Švandově divadle, ač tam není dlouho, patří Bohdana Pavlíková k nejzajímavějším herečkám. Svědčí o tom příležitosti i herecké kreace, za které sklízí obdiv a úspěch. Velké filmové role ji sice zatím míjejí, zato v nekonečném seriálu Ulice má výraznou postavu.

Foto: Alena Hrbková

Herečka Bohdana Pavlíková.

Článek

Začala nová sezóna. V čem vás uvidí divadelní publikum a na co se těšíte nejvíc vy sama?

Před prázdninami měla premiéru inscenace Natálie Kocábové Pohřeb až zítra v režii Daniela Hrbka, na tu se těším nejvíc. Matku Alžbětu ještě nemám řádně pod kůží a bude nás čekat další a další sbližování, uvolňování se v této roli a hledání i těch nejdrobnějších niterních výběžků.

Vzpomenete si ještě na šumperské divadlo, kde jste předtím léta působila? Na co z té éry vzpomínáte nejčastěji a nejraději?

Šumperk mnou prochází každý den. Těch 19 podjesenických let se pevně zakořenilo a nedají se zapomenout. Vzpomínám na kolegy, přátele a ochotnické studio. Kolikrát se mi zdá, že se probouzím ve svém bývalém bytě na herečáku... V listopadu se tam pracovně objevím. Sice jen na jeden den, ale moc se těším.

Kdo byl vaším nejlepším rádcem v Šumperku a na koho dáte nejvíc teď v Praze?

Rádkyní a přítelkyni, průvodkyní životem divadelním i soukromým byla mi Anička Bazgerová. Pak mi utekla do Jihlavy. Ale nic to nezměnilo. Nadále je mou přítelkyní a velkým hereckým vzorem. V Praze souzním hlavně se svým partnerem Lubošem. Máme na divadlo velmi podobný náhled, a jelikož jsme oba od "fochu", plkáme o něm pořád.

Existuje role, kterou byste si ráda zahrála a na kterou máte všechny předpoklady?

Vysněná role mě potkala v Šumperku v roce 2004. Sally Bowles v muzikálu Cabaret. Bylo to pro mě jedno z nejzásadnějších představení. Neuvěřitelná symbióza mezi herci a režisérem Davidem Drábkem. A jelikož jsem povahy skromné, víc tlačit na pilu nebudu. Každá role, která přijde, bude mou osobou vnímána jako ta zásadní. V tom je můj hnací motor.

V seriálu Ulice jste zdárně odrodila, co bude dál s vaší postavou? Nadělí vám tam konečně i nějakého ženicha?

Jindra porodila dcerku Ladu, a jak se její osud bude vyvíjet, je plně v rukou scenáristů a dramaturgů. Myslím, že její part je v této chvíli skvěle rozehrán a skýtá řadu dalších možných situací. Spíš než ženicha přeju Jindře pevný vztah se svou dcerou. Takový, jaký mám já se svou maminkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám