Hlavní obsah

Kašpárek v rohlíku roztančí Kmochův ostrov

Novinky, Šárka Petruželová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejbypanková kapela Kašpárek v rohlíku baví svými ulítlými songy děti i dospělé už 10 let. K této příležitosti chystá kapela 6 velkých narozeninových mejdanů, z nichž první proběhne 27. května od 12.30 hodin na krásném Kmochově ostrově v Kolíně. Celé odpoledne bude pojato jako velký festival pro celou rodinu.

Foto: Kašpárek v rohlíku

Samozvaný Kašpárek České republiky v akci

Článek

Kromě Kašpárka na mejdanu vystoupí vicemistr světa v loopingu a jeden z nejlepších beatboxerů Evropy, krabičkový a rytmický mág En.Dru, kterého doprovodí charismatický Jen Hovorka, jenž je navíc vynikajícím klavíristou. Společně vytváří originální hudební projekt, který je založen na improvizaci a žánrové širokospektrálnosti.

Jako dalšího hosta si pak kapela na pódium přizvala černohlasatou Tonyu Graves, kterou všichni znají z kapely Monkey Business a jež nyní září na sólové dráze. 

Lunaparkové městečko a zábava i pro neslyšící

Odpoledne plné zábavy a potrhlých atrakcí zamotá hlavu štěstím všem účastníkům a dětem především – ty si můžou nechat načesat číra a bláznivé účesy v Bejbypankovém holičství, zařádit si na diskotéce s DJem Mardošou, zamlátit si do obřích bicích, řídit hustokrutopřísné káry na dalkáč, vystřelit si (z) rodičů, vyrobit barevný exkrement v bláznivé hovínkové dílně nebo se válet na postelích s nebesy a u toho poslouchat pohádky od Vandy Hybnerové či oblíbené dvojice Vendy a Fráni z rádia Junior.

Rádio Junior zde bude dokonce mít i svoji dílnu s Kufrem plným zvuků. Mozkové závity, kreativitu a stavitelské ambice si pak celá rodina bude moci otestovat v Magformers koutku. Další libůstkou pak bude jízda na traktůrkách, tartanová dráha a sprint ze startovních bloků. V Kašpárkově šapitó se usídlí Divadlo U plotny s představením Vokoňovi a Divadlo u Staré Herečky s představením Ošklivé káčátko.

A bavit se budou i neslyšící děti, pro které přijedou do českého znakového jazyka překládat tlumočnice z Centra pro dětský sluch Tam Tam. 

Kmochův ostrov na řece Labi 

„Máme velkou radost, že se nám díky spolupráci a podpoře města Kolín podařilo zajistit vstup pro děti zdarma. Od nás je to takový malý dárek k narozeninám a poděkování našim fanouškům za jejich věrnost. Dospěláci si každopádně mohou lupeny zakoupit v předprodeji za 350 Kč na www.bejbypank.cz, na místě pak za 400 Kč,“ říká David Dvořák, principál celého projektu.

„Slavit na Kmochově ostrově je pro nás také víc než symbolické. Málokdo totiž ví, že ve své době byl i František Kmoch revoltujícím pankáčem, jelikož začal napříč tehdejšímu hlavnímu proudu skládat na dvě doby, což bylo pro dechovku stejně revoluční jako pro punk vznik klubu CBGB,“ dodal David Dvořák.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám