Hlavní obsah

Kasaři otevřeli "popelku" jako za dob rady Vacátka

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Tak nám hlásili, další otevřenou popelku, pane rado." Kdeže časy poctivých kasařů jsou, takovou hlášku už na kriminálce těžko někdo prohodí. Ale staré trezory s výplní popela mezi stěnami existují stále. Na jednu se přišli podívat, a úspěšně, i loupežníci na Náchodsku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Náchodští kriminalisté vyšetřují vloupání do kanceláře jedné z firem na Červenokostelecku. V noci z 15. na 16. května 2013 se dosud neznámý pachatel či pachatelé vloupali do prostor kanceláře a "vybrali" trezor. Nebylo jim zatěžko nejprve rozstříhat plot, aby se dostali do areálu, hrubou silou si poradili i s oknem v prvním poschodí, a vnikli dovnitř. Dostali se až do kanceláře s trezorem, zvaným popelka, který ve firmě sloužil k ukládání cenností.  

Přinesenými nástroji násilím vnikli do trezoru, odcizili z něj peníze a cennosti, a po anglicku se vytratili," sdělila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Po pachateli či pachatelích nyní policisté pátrají. V případě dopadení jim hrozí, zejména podle výše způsobené škody, která bude vyčíslena později, minimálně až dvouletý trest odnětí svobody či vyšší.

Reklama

Výběr článků

Načítám