Hlavní obsah

Karvinský preventista Lukrecius Kišš na konferenci v Sokolově předvedl svá umění

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Západočeském Sokolově proběhla v minulých dnech závěrečná konference projektu Asistent prevence kriminality, který v Karviné běží již pátým rokem. Konference se za Karvinou zúčastnil preventista, kick boxer a raper Lukrecius Kišš, známý spíš jako Chang.

Foto: Lukrecius Kišš
Článek

Během konference vystoupili se svými názory a stanovisky zástupci Ministerstva vnitra, Policie ČR, samosprávy i samotní zástupci jednotlivých měst, kteří se podíleli na realizaci projektu.

Úloha Lukrecia Kišše byla tentokrát přece jen trochu jiná. Nebyl v roli řečníka, ale jako živá ikona projektu obstaral významnou část kulturního pásma konference. Nejen, že předvedl své mistrovské umění na sportovním poli – ukázku kick boxu, ale především předvedl další své umění – rap.

Samotnými účastníky konference byl dokonce požádán o interpretaci neoficiální hymny asistentů prevence kriminality, jakožto její spoluautor a hlavní představitel. Obě vystoupení jsou veřejně dostupná prostřednictvím YouTube.

„Každý se sám může přesvědčit, jak s vysokou mírou patriotismu velmi dobře reprezentoval naše město i samotnou Městskou policii Karviná. Za to mu patří náš dík a uznání, jelikož takto i zároveň ukazuje správnou cestu nejen svým vrstevníkům a pro mnohé je vzorem, co se týče pracovního nasazení v boji proti kriminalitě, ale i neuvěřitelnou chutí bojovat s touto společenskou zátěží i ve svém volném čase, ať už na poli sportovním či samotnou tvorbou a realizací projektů směřujících k potlačení kriminality,“ uvedl manažer prevence kriminality při městské policii Karviná Petr Slezák.

Karviná se Sokolovem správně pochopily smysl projektu

Obě zmíněná města aktivně přistupovala k realizaci projektu a dá se říci, že se stala vzorem, jelikož velmi rychle pochopila smysl projektu a především se nebála praktického využití asistentů přímo v terénu, kteří svou prací jednoznačně prokázali prospěšnost nejen pro městskou polici, ale pro celou společnost.

„V průběhu projektu přispívali ke zvýšení pocitu bezpečí občanů, dohlíželi na bezpečný pohyb dětí v okolí základních škol, dále pak společně se strážníky dohlíželi na veřejný pořádek, dodržování pravidel občanského soužití, dodržování Obecně závazných vyhlášek, ale především – stali se, díky svého aktivního a lidského přístupu k lidem žijících zejména v sociálně zatížené lokalitě, tolik potřebnou spojnicí mezi občanem a strážníky, ale také orgány veřejné moci obecně, což se bez jejich činnosti ani zdaleka nedařilo tak, jak bychom si všichni přáli,“ uzavřel Slezák.

Reklama

Výběr článků

Načítám