Hlavní obsah

Karvinská atletika se snaží přivést veřejnost ke sportování

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beseda se sportovní osobností, přednáška o výběru běžeckých bot a technice běhu, tréninky všech atletických disciplín i veřejné závody pro všechny. Projekt Běhej s námi - Atletika pro všechny nabízí velké množství aktivit, které mohou navštívit nejen obyvatelé Karviné.

Foto: Ondřej Sikora

Projekt Běhej s námi - Atletika pro všechny

Článek

„Chceme rozšířit povědomí veřejnosti o atletice a běhu v přirozeném prostředí,” říká hlavní organizátor projektu Jan Jelen. Běhej s námi je další snaha atletického klubu TJ Jäkl Karviná o zpropagování rekreační atletiky, která přispívá k prevenci zdravotních problémů. Od letošního roku vznikla v oddíle tzv. volnočasová sekce, která chce přivést lidi k pravidelné pohybové aktivitě.

Samotný projekt obsahuje jak sledování přednášek a besed, tak i aktivní zapojení účastníků do tréninků i závodů. „Každý z řad veřejnosti má možnost vyzkoušet si aktivity nabízené v našem oddíle. Po přednáškách se zaměříme na běh nejen na dráze, ale také v lese, do kopce a z kopce, po silnici nebo také centrem města,” dodal Jelen.

První aktivitou projektu byla 14. února přednáška s ultramaratoncem Danielem Orálkem, který v restauraci Fair představil jak své tréninkové metody, tak i účasti na závodech. K jeho nejodvážnějším počinům patří závod v nejteplejším místě na světě, v americkém Údolí smrti.

Dále se zájemci mohou těšit 13. března od 17:00 na přednášku o technice běhu a výběru bot v restauraci Fair. Aktivně se poté mohou sportovci zapojit 10. dubna v 9:30 na veřejném tréninku vrhů a hodů u Střední zdravotnické školy v Karviné.

Další aktivity budou probíhat na ZŠ Borovského vždy od 9:30. Připravena je ukázka běhu v terénu a orientace v lese (15. května). Trénink sprintů a skoků proběhne 19. června, Veřejný přebor města Karviné poté 17. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám