Hlavní obsah

Karviná zve na Hubertovu jízdu i speciální prohlídky zámku

Novinky, Lukáš Hudeček

Město Karviná zažije v sobotu 12. října obnovenou Hubertovu jízdu. Zhruba 50 jezdců na koních se obyvatelům města ukáže v celé své kráse za zámkem Fryštát, kde za slavnostního zvuku trubačů bude tato velkolepá podívaná v 10 hodin zahájena stužkováním lídrů skupiny.

Foto: Marek Běhan

Hubertova jízda v Karviné v roce 2017

Článek

Návštěvníci Hubertovy jízdy si mohou zblízka prohlédnout nádherné české teplokrevníky, německé koně, koně dostihové nebo poníky i v areálu Lodiček, kde bude mít skupina zastávku na občerstvení.

„Jsme si vědomi, že je vyhlášen státní smutek a patřičně také při slavnosti zachováme důstojnost. Před zahájením celé akce uctíme památku mistra Karla Gotta minutou ticha,” uvedl Alfréd Heckel, předseda jezdeckého klubu z Českého Těšína.

Při této příležitosti mohou návštěvníci Hubertovy jízdy navštívit i samotný zámek Fryštát a to v rámci speciálních prohlídek, které vedou zámkem a kostelem. I tady si mohou lidé na Karla Gotta vzpomenout - V loňském roce se na zámku Fryštát natáčela pohádka „Když draka bolí hlava“, ve které si jednu z hlavních postav zahrál právě Karel Gott. A byla to, bohužel, jeho poslední filmová role.

Začátek prohlídek speciální trasy v sobotu je v 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00 a 16:00 hod. Vstupné dle návštěvního řádu, základní 60 Kč.

Hlavní sezona zámku končí 31. října, ale navštívit ho lidé mohou i v mimosezonním období, a to o víkendech. Přes týden jsou pak k vidění stálé expozice ze sbírek Národní galerie v Praze i proměnlivé tematické výstavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám