Hlavní obsah

Karviná modernizuje další své školy

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další čtyři karvinské základní školy procházejí velkou modernizací – především za evropské peníze budou budovy zatepleny a opraveny tak, aby se snížily náklady na energie, ale aby se také celkově zlepšilo prostředí ve školách pro žáky i učitele.

Foto: Milan Haluška

Rekonstrukce ZŠ Prameny

Článek

Práce už začaly na školách Majakovského, Slovenská, U Studny a Prameny. Budou zde postupně vyměněna okna, dveře a vrata, u některých škol jsou v plánu kromě celkového zateplení budov další dílčí úpravy: zateplování tělocvičen, jídelen, průchodů mezi pavilony škol, opravy střech apod. Hotovo by mělo být do konce roku a výuku práce nyní neomezují, o prázdninách pak budou opravy probíhat naplno mimo provoz, dokončovací práce pak do prosince.

V minulých letech Karviná masivně rekonstruovala svá školská zařízení. „Z největších rekonstrukcí připomenu například ZŠ Mendelovu nebo celkovou modernizaci mateřské školy Žižkova, školy postupně zateplujeme, vybudovali jsme nová sportoviště a hřiště u několika škol a školek nebo opravili ta stávající. Město v posledních pěti letech dalo na modernizaci školských zařízení okolo 300 miliónů korun,“ připomněl primátor Tomáš Hanzel s tím, že další desítky miliónů korun jdou do výukových programů – v poslední době nastartoval například projekt podpory přírodovědných oborů včetně vybavování učeben, školy jsou nově vybaveny počítači a multimédii a letos končí dvouletý program podpory jazykového vzdělávání, na všechny tyto projekty získalo město podporu z EU.

Reklama

Výběr článků

Načítám