Hlavní obsah

Karviná chce uspět v soutěži Náš evropský projekt

Novinky, Lukáš Hudeček

Statutární město Karviná se rozhodlo přihlásit do soutěže Náš evropský projekt, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v České republice. Město do soutěže poslalo přihlášku s projektem Stavební úpravy a vybavení pracoviště Regionální knihovny Karviná.

Foto: Štefan Špic

Regionální knihovna Karviná

Článek

V rámci projektu proběhla v úvodu tohoto desetiletí komplexní rekonstrukce a rozšíření ústřední budovy Regionální knihovny v Karviné-Mizerově včetně její modernizace. Realizací projektu došlo nejen k rozšíření prostor, ale především k rozšíření nabídky všem uživatelům, včetně dětí.

V knihovně vznikly prostory s širokou nabídkou knihovnických a vzdělávacích služeb, např. oddělení pro děti a dospělé, studovna, čítárna, víceúčelový sál, multimediální učebna a čítárna. Návštěvníci knihovny mohou také využít služeb Literární kavárny, kde se mohou nejen občerstvit, ale i zúčastnit řady přednášek.

Hlasování v soutěži Náš evropský projekt odstartuje na facebookovém profilu Zastoupení Evropské komise v ČR 10. dubna - lidé budou moci vybrané projekty podpořit až do 2. května tohoto roku.  

Tři vítězné projekty (při zohlednění velikosti obce) obdrží příspěvky na pořádání obecních/městských slavností (1. cena: 75 000 Kč, 2. cena 50 000 Kč a 3. cena 25 000 Kč). Udělena bude i speciální cena pro obec, která získá nejvyšší absolutní počet hlasů. Také tato obec obdrží příspěvek na pořádání obecních/městských slavností.

 „Myslím si, že projekt rekonstrukce a rozšíření Regionální knihovny Karviná se nám povedl. Svědčí o tom udělení ceny Stavba roku Moravskoslezského kraje, a to v kategorii staveb občanské vybavenosti, kterou jsme převzali v roce 2011. V loňském roce se pak naše knihovna stala Městskou knihovnou roku 2018. Věřím tak, že uspějeme i v soutěži, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR,“ řekl náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám