Hlavní obsah

Karviná bude posílat děti do Světa techniky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíž technice budou už od podzimu děti z karvinských škol. Město je bude v rámci technického vzdělávání posílat do Světa techniky v ostravské Dolní oblasti Vítkovic.

Foto: Svět techniky Ostrava

Ilustrační foto

Článek

Půjde o didakticko-zábavné pobyty pro děti z posledních tříd mateřských škol a z obou stupňů škol základních. Pobyty bude v první fázi platit město, které se bude snažit získat na projekt dotace v nových programech EU.

„Karvinské děti budou moci trávit čas v inspirativním a zábavném prostředí půlden nebo celý den a i touto cestou zjistí, že řemeslo nebo technicky orientovaná profese není nic špinavého nebo nezajímavého,” uvedl primátor města Tomáš Hanzel s tím, že jde o popularizaci technických a přírodovědných oborů, tolik žádaných trhem práce.

Pro děti město v minulosti díky evropským dotacím například zajistilo programy jazykové výuky, multimediální učebny nebo je vybavilo počítači.

„Podporujeme nové formy a metody výuky. Některé naše základní školy se už dříve samy zapojovaly právě do popularizačních kampaní na podporu technických oborů. Toto bude náš přímý příspěvek určený všem našim školám a nově i školkám,” uzavřel primátor Hanzel.

Reklama

Výběr článků

Načítám