Hlavní obsah

Kapela Zion Squad slaví sedmé narozeniny

Novinky, Vítězslav Lužný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějovská reggae kapela Zion Squad funguje už sedm let. Koncert k oslavě proběhne 30. listopadu v klubu Apollo 13 v Prostějově. Popřát jim přijede neméně úspěšná olomoucká reggae-rocková kapela HomeBwoyRasta a Jahneral soundsystem z Brna.

Foto: archiv kapely

Kapela Zion Squad

Článek

Před sedmi lety ukázali Prostějovu, co je to reggae hudba, a začali tak šířit její poselství dál. Ani po takto dlouhé době se jejich cíle nezměnily. Reggae propagují stále, jen v širším měřítku - na začátku hráli pro 50 diváků, nyní i pro tisíc, dříve zvali do Prostějova lokální reggae hudebníky a teď sem jezdí hvězdy z celé Evropy.

Rockers reggae kapela Zion Squad funguje už 7 let a k této příležitosti zahraje v prostějovském klubu Apollo 13. „Když jsme začínali prvním koncertem na Cyrilometodějském gymnáziu v tamním klubu, nikdo z nás netušil, kam až to dotáhneme,“ usmívá se manažer kapely Vítězslav Lužný. „Za 7 let jsme toho zvládli myslím dost. Máme za sebou album a chystáme se na další, vydali jsme několik úspěšných singlů, procestovali jsme s naší hudbou takřka celou republiku a podívali jsme se i za hranice.“

Kapela za dobu své existence prošla mnoha změnami, jak to u studentských kapel bývá. Nyní zakotvila na počtu 9 členů. „Změn bylo hodně a asi jich ještě pár bude, ale to je život. Ze studentů se stali pracující lidi a někdy už prostě povinnost se zábavou snoubit nejde. A hudba pro nás naštěstí dál zůstává zábavou,“ podotkl Lužný. Kapela, která je podporována městem Prostějov, obchodem Subform nebo 1. prostějovským GrowShopem, tak směle míří do dalších úspěšných let, snad i úspěšnějších.

Přesvědčit se o aktuální formě kapely a popřát vše nejlepší do dalších let, tak fanoušci budou moci 30. listopadu v klubu Apollo 13. Pogratulovat přijede mimo jiné olomoucká reggae-rocková kapela HomeBwoyRasta, která si podmanila porotu v českém finále European Reggae Contest 2010. Díky tomu vystupovala i na světoznámém reggae festivalu Rototom Sunsplash ve Španělsku. Těšit se můžete nejen na jejich originální tvorbu, ale i skvělé hity třeba od anglických Steel Pulse. Zbytek večera obstará dvojice DJů z brněnské Jahneral crew.

Večer začíná ve 20 hodin a protáhne se nejspíš do brzkých ranních hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám