Hlavní obsah

Kapela Traband zavítá v rámci turné k novému albu také do Valašského Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Pražská kapela Traband dokončila své nové album, které pojmenovala Vlnobeat a dva dny po křtu na brněnské Flédě přijede představit písně z desky také do Valašského Meziříčí. Koncert se uskuteční v M-klubu v sobotu 29. listopadu od osmé hodiny večerní. Hosty koncertu bude neokoukaná kapela FruFru.

Foto: Promo Traband
Článek

Skupina Traband vyjíždí koncem listopadu na turné Vlnobeatí, k právě vycházející desce, která obsahuje čtrnáct nových písní nahraných v klasickém složení Robert Škarda na tubu, Jana Kaplanová na trumpetu, Jarda Svoboda s kytarou a Václav Pohl za bicími.

Stálou sestavu kapely tentokrát obohacuje Radim Humla na pětistrunné banjo. Ačkoli banjo evokuje spíš bluegrass a country, tak se fanoušci nemusí bát žánrového přesunu. Traband tento nástroj narouboval na rockové a taneční beaty, místy sahající až k psychedelii šedesátých let. Kromě nové desky oslaví Trabandi na koncertní šňůře také dvacet let své existence.

Společně s Trabandem vystoupí ve Valašském Meziříčí také neokoukané třebíčské uskupení FruFru, jejichž hudba putuje napříč žánry a ve spojení s nevšedními texty nabízí prožitek výjimečného setkání. Vznikli jako příležitostné seskupení k improvizacím na vernisážích a o tři roky později vydali debutové album Hmotný svět. Následovala další tři alba Nevěř tichu, Až přiletí tučňák… a prozatím poslední řadové album Freak Show z loňského roku.

Vstupenky na dvojkoncert kapel Traband a FruFru jsou k dostání v klasickém předprodeji v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz. Koncert provází také akce pivo zdarma ke každé vstupence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám