Hlavní obsah

Kapela Top Dream Company vypustila do světa nový klip Standing

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nový videoklip k písní Standing vyprodukovala pražská funky-soulová formace Top Dream Company. Písnička, na které se autorky podílejí Petr Harmáček a Jan Bálek ve spolupráci s americkým bluesovým textařem Davidem Murphym, se objeví na novém dvojalbu Double Gig.

Foto: archiv Petr Harmáček

Kapela Top Dream Company v pražském klubu La Loca,

Článek

Celý klip je ryze taneční a účinkuje v něm nejen křepčící kapela, ale i její fanoušci co nejširšího generačního záběru - od dětí přes až po důchodce. „Smyslem této písně je, aby všichni lidé v dnešní někdy těžké, šílené a hektické době všechno ustáli a přečkali. A navíc, když to člověk zvládne, tak je o to silnější. Zkrátka hudba léčí a baví lidi i nás,” říká kapelník Petr Harmáček.

„Na této písni jsme dělali přes tři roky, furt to jaksi nebylo ono, dokonce jsme ji třikrát celou předělali, než se dostala do konečné podoby. Teď má dobrý sound a tah na bránu,” dodal klávesista kapely Jan Bálek.

Klip vznikl v produkci a režii Petra Harmáčka & Top Dream Company  ve spolupráci s kameramanem Dominikem Schonem a zvukovými producenty Filipem Jelínkem a Ecsonem Valdezem. Dotočnou oslavila kapela v rámci Funky Night Live show Michaela "Vrtulníka" Viktoříka v pátek 15. května v oblíbeném pražském klubu La Loca.

Top Dream Company je funky-soulová kapela původem z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od disca, popu, jazzu přes latinu, r, reggae a dokonce až k balkánské hudbě. Jde o desetičlennou partičku, kterou vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček.

Za celou éru kapely se v ní vystřídalo několik výborných hudebníků, například Marta Balážová, Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml, David Fárek nebo Lukáš Koudelka. Dnes je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža.

V roce 2009 vydala kapela své debutové DVD a CD Live In Prague, které pokřtil herec Ivan Trojan, o rok později vyšlo studiové album Keep On Movin´, jehož kmotrami byly tři slavné herečky Aňa Geislerová, Martha Issová a Simona Babčáková. Nové dvojalbum Double Gig vyjde letos na podzim a kapela je pokřtí v pražském Lucerna Music Baru.

Kapela Top Dream Company se může pochlubit i několika videoklipy - Keep Your Hands Off My Girl (2011), Topolánky (2012) a Slipy (2013). Nejnovějším počinem je klip Standing, který má premiéru právě v těchto dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám