Hlavní obsah

Kapela Inflagranti na podzimním koncertním turné oslaví 15 let na scéně

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josef Vojtek, Václav Noid Bárta, Marián Vojtko a další speciální hosté vystoupí na podzimním koncertním turné nejznámějšího českého smyčcového tria Inflagranti. Unikátním koncertním show kapela oslaví 15 let od svého založení. Turné zahájí v Havlíčkově Brodě 15. listopadu.

Foto: INFLAGRANTI
Článek

Inflagranti slaví letos 15 let své existence, pro fanoušky připravili podzimní koncertní turné s názvem 15 let na scéně. Uslyšíte průřez repertoárem, který si dámy vybudovaly za 15 let svého koncertního působení.

Jako speciálního hosta si tentokrát pozvaly dětský sbor, vždy z daného města. Tím se každý koncert stane jedinečný a neopakovatelný. Na několika místech se také objeví zpěváci, kteří s triem dlouhodobě spolupracují (Josef Vojtek, Václav Noid Bárta a Marián Vojtko).

„Ať už se potkáme na některém z Inflagranti koncertů, nebo při nějaké jiné příležitosti, vždy nám bude radostí s vámi sdílet společný čas,” uvedla Mgr. Markéta Muzikářová, zakladatelka a producentka smyčcového tria Inflagranti.

Nejznámější české smyčcové trio Inflagranti přitahuje do koncertních sálů fanoušky klasiky i rockery, kteří si mohou poslechnout své oblíbené písně v podání Josefa Vojtka nebo Petra Koláře.

„Chtěly jsme skloubit ženskou jemnost s mužským charismatem, a to se nám beze zbytku podařilo. Vzhledem k nevšední kombinaci máme širokospektrální publikum, a koncerty našich každoročních turné po celé republice přibývají jeden za druhým,” radují se všechny tři intrumentalistky. „Časy, kdy konzervatoristky a hráčky na nástroje, používané zejména při interpretaci klasické hudby, nosily dlouhé šaty, jsou dávno přežité. My chceme posunout hranice a ukázat, že houslový koncert může být i pěkná podívaná.”

Myšlenka založit kapelu, která by používala klasické smyčcové nástroje v elektrické podobě a kombinovala by klasickou a moderní hudbu, vznikla v letech 2002-2003, kdy se Markéta Muzikářová se svým klasickým smyčcovým kvartetem HarmOny účastnila turné Rýmování o životě. Zde potkala i skladatele Petra Maláska a pod dojmem spolupráce s jeho kapelou začala uvažovat o zmodernizování svého kvarteta. Kapelu Inflagranti založila Markéta Muzikářová v roce 2004.

Smyčcové trio Inflagranti dnes hraje vlastní originální aranže slavných melodií z klasiky, rocku i popu v instrumentálních úpravách pro smyčcové nástroje. Použití klasických smyčcových nástrojů v elektrické podobě a kombinace klasické a moderní hudby tak tvoří originální crossoverové hudební počiny a unikátní show.

Kapela vydala dosud čtyři CD: Rockmantica 2004, Restart 2009, Chrismas Symphony 2010 (s velkým symfonickým orchestrem), LIVE ATD BROADWAY 2016 (společné CD se Josefem Vojtkem) a koncertní DVD Brioso. (DVD je záznam z jejich koncertu v divadle Palace, kam si pozvaly tři výjimečné hosty - Petra Muka, Petra Koláře a Petra Bendeho). Za DVD obdržely ocenění Zlatá deska za prodání více než 20 000 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám