Hlavní obsah

Kamarád - Nenuda hostil projekt podporující integraci

Novinky, Michaela Mitáčková

Občanské sdružení Kamarád - Nenuda hostilo poslední srpnový týden účastníky mezinárodního projektu s názvem See, hear and touch experiences. Týdenního pobytu s workshopy se zúčastnili převážně mladí lidé z šesti organizací a z pěti partnerských zemí.

Foto: Michaela Mitáčková

Hlavní program připravilo občanské sdružení Kamarád - Nenuda.

Článek

Setkání se konalo v rámci programu Mládež v akci - Traininng course. Potkávali se Češi, Rumuni, Turci, Španělé nebo Lotyši.

Hlavní program během týdne připravila hostitelská zlínská nezisková organizace,  která svou činnost dělí do několika sekcí. "Jedna z nejnovějších sekcí je organizování kurzů s názvem See, hear and touch experiences. Tento program má za úkol všechny účastníky seznámit s aplikací a metodami snoezelen, muzikoterapií a arteterapií," přiblížila jedna z organizátorek setkání a jednatelka společnosti Kamarád - Nenuda Ivana Scharfová.

Mladí lidé ale během pobytu absolvovali i nejrůznější doprovodný program, různé návštěvy, exkurze i neformální posezení. "Projekt tak posiluje i vzájemné porozumění mezi mladými lidmi z různých zemí, především prostřednictvím samotného fyzického kontaktu a podpory v diskuzích o kontroverzních tématech či přístupech v práci s cílovou skupinou," doplnila Scharfová. 

Prázdninového školení se účastnili pracovníci s mládeží, kteří pak získané zkušenosti využijí přímo v praxi. A díky tomuto vzdělávání mohou podle Scharfové další lidi motivovat k rozvoji tolerance a porozumění mladých lidí ve své vlastní organizaci. "V diskuzích se nevyhýbají ani vzájemné spolupráci a hledají společná řešení a přístupy k práci s mládeží, jak v globálním (evropském) rozměru, tak i v lokálním - přímo ke své cílové komunitě," dodala Scharfová.

Reklama

Výběr článků

Načítám